🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

Ясен Тодоров    ©  Николай Дойчинов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Предварителното становище е, че поразяващата вълна е била много силна, а скоростта, с която са били изстреляни сачмите е била с десет пъти по-висока от скоростта, с която стреля автоматично оръжие"

Заместник - директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров на пресконференция

"Това, което се вижда от снимките от покушението на Иван Гешев, е по-скоро като пиратка, уплашила зайци."

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" в парламента

"Може между вас да има натискачи на бутони по банките, но ние не сме такива. Няма да бъдем резервна гума на нито една тротинетка. Казвам тротинетка, защото не звучите като сериозен автомобил, който може да изтегли държавата. Няма да бъдем и параван за вашето безсилие."

Председателят на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание

"Фразата на Манол Пейков (за Късо*ишков - бел. ред.) и езиковото въображение за скандал, провокация, атака и прочее са от различни светове. Езикът, който се помпа с думи от секс долницата, не се нуждае от никакво въображение, това е естественото просташко говорене. До него се прибягва, когато не виждаш друг ресурс."

Проф. Стефан Попов в "Свободна Европа"

"Макар че в популярната култура понякога се наблюдава подигравка с тази практика на правене на снимки, селфитата имат потенциала да помогнат на хората да се свържат отново с миналите си преживявания и да изградят свой личен разказ за заобикалящата ги действителност."

Закари Нийз, докторант в Университета в Тюбинген, Германия, пред "Мейл онлайн"

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал