🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

Радан Кънев    ©  Юлия Лазарова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Кабинет за зимата е като гадже за лятото - може да е приятно, но не и сериозно. Подмятането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за правителство за три месеца, което да гласува бюджета и законите по плана за възстановяване е странно - повечето реформи произтичат от стари наши задължения и са много полезни за българските граждани и предприемачи, което не значи, че е лесно да се осъществят. Това законодателство за 3 месеца е невъзможно."

евродепутатът Радан Кънев пред БНТ

"Не знам дали ГЕРБ плащат на анализатори, но забелязвам, че или обвиняват ПП/ДБ в детска градина, безотговорност и его, или се правят на обективни, като обвиняват всичките политици ан блок в детска градина, безотговорност и его. Никога обаче няма да чуете психологически анализи на г-н Борисов, чието его днес е в истерия, защото е в ъгъла и трябва да вземе решение."

проф. Ивайло Дичев в профила си във фейсбук

"Това няма да е правителство, което ще срещне обществен ентусиазъм. Напротив - вероятно част от партиите ще имат щета от подобен тип сътрудничество, щета във важен момент, какъвто са местните избори, които предстоят. Тази политическа комбинация и това предизвикателство няма как да не стои в главите на лидерите в предстоящите преговори".

Политологът Димитър Ганев, цитиран от Mediapool.bg

"Насилникът е враг. Всеки от нас усеща това, тъй като изпитваме съчувствие към страданието на жертвите, дори в това да разговаряш с насилника има отвращение, не е лесно. Но те също са Божии деца. Заслужават наказание, но заслужават и грижа."

папа Франциск, цитиран от "Ройтерс" и БТА

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал