🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

КапиталНО

Изказванията от седмицата

Бойко Борисов    ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Аз повече няма да си залагам партията за аматьори, които не знаят единият ден какво говорят - единият обижда миньорите, друг казва, че споразумението няма да сработи."

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в парламента пред журналисти

"Друга причина, разбира се, е коалицията с "Продължаваме промяната" (ПП). Тя не е сериозна, защото ДБ има свой собствен електорат, част от който е скептична към ПП. Дори той да се е свил през 2019 г., трябва да се направи усилие за връщане на гласовете. Този избирател е традиционно обиден, разглезен и капризен. Но не гледа към ГЕРБ и БСП, а мърмори, докато се увери, че неговите хора са на терена. А те не са."

Проф. Стефан Попов в "Свободна Европа"

"Историята на този огромен организъм е пълна с изключително неуспешни инициативи, но там има и едно успешно в абсолютното си зло начинание - корпорацията КГБ, т.е. идеята за тайна структура, която контролира държавата и която е базирана на два основни принципа. Единият е, че само КГБ може ефективно да управлява страната, другият е, че философията на КГБ се отнася с пълно презрение към идеята за правата на човека. Това са двата постамента, върху които тази структура продължава да функционира и досега. България, която носи ореола на почти 16-а република на Съветския съюз, всъщност повтаря тези структури."

Режисьорът Галин Стоев в интервю за Dnevnik.bg

"Ако дам обяснения, ще гледате на тях като на извинения, а няма извинения. Не можем да правим грешките, които правим. Трябва да сме по-добри, просто е."

Треньорът на "Манчестър юнайтед" Ерик Тен Хаг пред журналисти

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал