🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Бойко в паралелния свят

Лидерът на ГЕРБ използва посещението си в Бургаско, за да се изкаже по всички актуални въпроси с откровено неверни внушения

   ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В сряда бившият премиер Бойко Борисов използва северния обход на Бургас за Слънчев бряг като сцена за пространна критика на правителството на Кирил Петков. "Помните ли, когато ви показвах реверсивните компресори и подменихме десетки. С най-добрите, с най-мощните, американски, най-добрата фирма, за да може да вкарваме от Турция и от България в Турция, в Гърция, Румъния, Сърбия. 100 процента диверсификация", похвали се бившият премиер, напоително цитиран от "Труд". Непостроеният интерконектор с Гърция пък изведнъж се оказа вина на правителството на Кирил Петков. Според лидера на ГЕРБ Петков и Асен Василев нарочно са причинили решението на "Газпром", за да откраднат стотици милиони от алтернативните доставки на газ през свои посредници. Агенция "ПИК" веднага услужливо доразви тезата на бившия премиер в "Бомба в ПИК: мащабна схема на Киро и Асен за фалиране на българската енергетика". Финансовият министър тутакси опроверга Борисов, че няма посредници в сделките за алтернативен газ.

Със спирането на газа обаче Борисов бе разкъсан в социалните мрежи. "Ако има един главен единствен и основен виновник за енергийната ни зависимост от Русия днес, той се казва Бойко Методиев Борисов. И трябва да бъде тричан през следващите 3300 години, защото точно неговото подгъ*уване на Путин ни остави и постави в тази точно зависимост. И точно той е лично отговорен за липсата на връзка на българската газова система с Гърция и за липсата на реални канали за алтернативни доставки", написа в социалните мрежи преподавателят в ЮФ на СУ доц. Христо Христев.

В излиянията си на пътя до Бургас Борисов критикува и бавния строеж на пътища по морето и предвеща километрични задръствания по българското Черноморие това лято. "Сложете един билборд "Това направи п ромяната". Защото все ГЕРБ са им виновни. Ако от днеска се захвана, до 1 юни ще го направя", заяви Борисов, цитиран от "24 часа". Той се опита и да се възползва и от разлома между президента Румен Радев и премиера Кирил Петков за въоръжаването на Украйна, коментират от вестник "Сега", като призова президента да отзове "това, което ни натресе", но също го определи като "най-авторитетният човек" в българската политика.

Между другото Борисов забърса и темата за спортната зала "Арена Бургас". Според него тя "една година стои празна - най-хубавото съоръжение, което е правено. "Довършена е, оборудвана е, а стои запечатана, за да не се ползва от спортисти и бургазлии." Борисов си спести факта, че стойността на залата набъбна двойно от 35 млн. лева, откакто беше започната през 2014 г., а пусковият срок беше многократно отлаган точно по време на управлението на Борисов. И едва ли правителството на Кирил Петков е виновно за това тя да стои празна и неоткрита.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    scuby avatar :-(
    scuby
    • - 17
    • + 3

    Дори няма да ви коментирам твърденията в статията понеже целта и е съвсем друга. Втора статия за два дни в които внушавате на полезните ви идоито как Борисов лъже и видите ли бил в паралелен свят. Докопахте власт след толкова гладни години за вас и свалихте единственото от 80 години национално отговорно правителство с пропаганда как Борисов бил корумпиран, как щял да бъде в затвора ако Гешев видите ли не го пази. И с Гешев и без Гешев никой съд, дори българския, няма да осъди някой заради политическа пропаганда. Сега Борисов започва да показва как искате да оберете този народец, схемите ви, далаверите ви и започвате да насаждате сред полезните ви идиоти как всичко което казва Борисов е лъжа и "паралелна реалност". Очаквам още някой арест скоро на Борисов и нова атака. Тук става въпрос за милиарди, а за пари вас като ви знам колко сте алчни нищо не може да ви спре!

    Нередност?
  • 2
    cinik avatar :-|
    cinik
    • - 1
    • + 4

    "Бате к*ре, ън 7 милиона сурсулевски пергиши им кааме така: ако 'еше 'ойко, се щеше ъ измицли нешо, ъ не цтаат ткиа раоти цоц цените и цоц газо!"

    Нередност?
  • 3
    hold_kjeft avatar :-|
    hold_kjeft
    • - 2
    • + 8

    Борисов е един много нагъл тип. Както винаги особенно нагло и видимо лъже. Тези типове от Борисов най горният бандит до най долният селски тарикат всички са еднакви нагли, крадци, мошеници. Всички знаем, всеки ден виждаме тези нагли типове.

    Путин - Борисов

    https://youtu.be/cKfTle3u6Tg?t=1421

    Нагъл от най нагъл лъжец. Ако беше в Румъния щеше да е в затвора поне 20 години.

    Нередност?
  • 4
    vasilangelov avatar :-P
    Vasil Angelov
    • + 6

    До коментар [#1] от "scuby":
    "Дори няма да ви коментирам твърденията в статията понеже целта и е съвсем друга. Втора статия за два дни в които внушавате на полезните ви идоито как Борисов лъже и видите ли бил в паралелен свят."

    Много си активен днес, под всяка статия имаш коментар как от капитал нещо са се объркали :)
    Но май обурканият си ти...

    Нередност?
Нов коментар