Коя е Gainsight - най-добрият работодател в САЩ

Само две от петте големи технологични компании попадат в класацията на Glassdoor

За пръв път в историята на класацията Apple не попада в топ 100
За пръв път в историята на класацията Apple не попада в топ 100
За пръв път в историята на класацията Apple не попада в топ 100    ©  Reuters
За пръв път в историята на класацията Apple не попада в топ 100    ©  Reuters
Темата накратко
  • Glassdoor провежда анонимни анкети, в които работниците оценяват различни аспекти от работата си.
  • 99% от анкетираните одобряват изпълнителния директор на Gainsight, а 96% биха препоръчали компанията на приятел.
  • Технологичният сектор е лидер, но големи играчи като Apple, Meta и Amazon не попадат в първите 100 компании.

Софтуерната компания Gainsight е най-доброто място за работа в САЩ за тази година. Това показва традиционното проучване на сайта Glassdoor, където настоящи и бивши служители правят анонимни прегледи на компании. Класацията, в която влизат 100-те най добри места за работа през 2023 г., е доминирана от технологични компании, но тази година два традиционни победителя отпаднаха - Apple и Meta.

Победителят

Gainsight, която е основана през 2009 г., разработва платформи за клиентски услуги, продукти и ангажираност. В отзивите за компанията служителите подчертават прозрачното лидерство, многообразието и приобщаването, възможностите за кариера и гъвкавостта - от работа от дистанция до неограничен платен отпуск. Тя предоставя софтуер на стотици компании и твърди, че е насочена първо към хората, като подкрепя работата от разстояние. Иновативната платформа на Gainsight помага на компании от всякакъв размер и индустрии да стимулират траен растеж чрез стратегии, ръководени от клиенти, продукти и общности.

Интересът на клиентите към продуктите и тези, които са фокусирани върху общността на Gainsight, се подхранва от засилващото се търсене сред B2B компаниите за увеличаване на нетните приходи. Резултатите показват, че 99% от рецензентите одобряват изпълнителния директор Ник Мехта и 96% от отговорилите на анкетата биха препоръчали Gainsight на приятел.

"Обикновено бих казал, че съм смирен, но като е истинско, това е адски страхотно", каза Мехта. "Страхотно е, защото е знак за отдадеността и вярата, които нашите 1200+ Gainster имат в Human-First Business. Не мога да бъда по-благодарен, че работя с тези невероятни хора", добавя той пред Newswires.Gainsight не е публична компания и няма данни за финансовите й резултати. При обявяване на края на фискалната 2022 г. от компанията съобщават, че очакванията са били надхвърлени, клиентската база е нараснала, а броят на служителите е надхвърлил 1000.

Gainsight продължи да увеличава дела си на пазарите Customer Success и Product Experience с множество спечелени договори с големи предприятия, включително най-голямата сделка за Product Experience досега, отчитат от компанията. Клиентската база на Gainsight вече включва близо 200 публични компании. Сред новите и важни клиенти са Refinitiv, HGH, Trend Micro и Powerschool.

Според сайта getlatka.com приходите на компанията през 2022 г. са достигнали 100 млн. долара и са нараснали с почти 50% в сравнение с предходната година.

Големите изненади

Освен лидера в класацията други големи изненади са това, че Meta и Apple липсват въобще в подредбата. Компанията - собственик на Facebook, беше най-доброто място за работа през 2018 г., макар и миналата година да падна до 47-мо място. Apple за пръв път не попада във водещите 100, откакто класацията се изготвя. Макар и на пръв поглед изненадващо, липсата на двата технологични гиганта не е без основание.

Целият технологичен сектор е обхванат от сериозна несигурност, като това е потвърдено и от факта, че редица от големите играчи в бранша осезаемо намалиха броя на работниците си през 2022 г. По този начин всички екстри, които получават работниците им, бледнеят, защото почти няма сигурни, че ще запазят работата си. Това е и причината само Google и Microsoft да попадат в топ 100, съответно на осмо и тринадесето място.

Въпреки това технологичният сектор продължава да бъде водещият. "Технологичната индустрия продължава да е най-добре представената в класацията", посочва главният икономист на Glassdoor Даниел Джао. "Но в същото време технологиите бяха влакче на ужасите през 2022 г." Някои компании отпаднаха от списъка, а други влязоха за първи път. "Това е хубаво напомняне, че трудните времена често водят до промени - компании, които разчитат на стари методи, може да отпаднат, а новите често растат по време на криза", добавя той.

"Изминалата година донесе екстремни върхове и спадове за търсещите работа и служителите", каза главният изпълнителен директор на Glassdoor Кристиан Съдърланд-Уонг в прессъобщение. "Окуражаващо е да видим компаниите да отделят повече внимание на психичното здраве и благосъстоянието на служителите, разнообразието и приобщаването, конкурентните предимства и гъвкавата работна среда", добавя Уонг.

Рейтинговата система на Glassdoor се основава на доброволни и анонимни проучвания сред служителите. Когато служителите изпращат отзиви, те са помолени да споделят плюсовете и минусите за компанията, за която работят, като използват система за класиране. Тя взема предвид възможностите за кариера, възнаграждението, културата и ценностите, разнообразието и включването, висшето ръководство и баланса между професионалния и личния живот.

Топ 10 на компаниите в класацията на Glassdoor за 2023 г.

1. Gainsight

2. Кутия

3. Bain & Company

4. McKinsey & Company

5. NVIDIA

6. MathWorks

7. Boston Consulting Group

8. Google

9. ServiceNow

10. In-N-Out бургер
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    deeron avatar :-|
    Бай Стоен
    • + 1

    Номер 2 е интересно - Кутия.

    Нередност?
Нов коментар