🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Regus отваря първия си офис център в Пловдив

Четвъртият български център на международната компания Regus ще заработи от 27 февруари. Новият офис център ще разполага с 28 офиса и 124 работни места

Така изглежда част от офис пространството, което ще предлага международната компания в Пловдив
Така изглежда част от офис пространството, което ще предлага международната компания в Пловдив
Така изглежда част от офис пространството, което ще предлага международната компания в Пловдив    ©  Regus
Така изглежда част от офис пространството, което ще предлага международната компания в Пловдив    ©  Regus
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Международната компания за гъвкави офис решения Regus обяви, че ще отвори четвъртия си бизнес център в страната и първи в Пловдив до края на месеца. Дейността на Regus е свързана с предлагането на цялостни офис решения като алтернатива на чистия наем на квадратни метри офис площ.

Добри перспективи под тепетата

Според скорошно проучване на самата Regus 54% от българите търсят повече баланс между професионален и личен живот и следователно по-гъвкави решения за своя работен процес.

"След успеха на нашите 3 офис центъра в София и забележителния бизнес растеж на град Пловдив беше логично решение да отворим офис център Regus тук", коментира Катерина Ману, регионален генерален мениджър на Regus за Гърция, България и Кипър, цитирана в съобщение за медиите. Сред причините да изберат Пловдив от компанията посочват още ниската безработица в града, прогнозите за големи инвестиции през тази година и силния пазар за имотни сделки в района.

"Модерните развиващи се градове се нуждаят от модерен и динамичен бизнес. Те, от друга страна, се нуждаят от гъвкавост, мобилност и правилното място за успех", казва още Катерина Ману.

Проект за различни нужди

Новият офис център се намира на бул. "Васил Априлов" в Пловдив и ще отвори врати на 27 февруари, съобщават от компанията. В сградата има 28 офиса и 124 работни места, които могат да бъдат наемани за час, ден, седмица или дългосрочно Офиси с различен размер, co-working пространство, бизнес кафене, пространство за дискусии и отделни кабини за телефонни разговори и срещи са различните помещения, които ще са на разположение за желаещите. Цената за ползвне на офис за едно денонощие на човек е в диапазона 7.80 - 10.80 лв. според уебсайта на компанията.

Regus в България

Regus е създадена през 1989 г., базирана е в Люксембург и към момента разполага с мрежа от 3000 обекта в 120 държави. Започва дейността си в България през 2007 г. с откриването на свой офис център в сграда на булевард "Тотлебен" 53 в София. През следващото десетилетие компанията открива още два бизнес центъра в столицата - два етажа в Landmark Center на бул. "Цар Освободител" и в сградата на хотел Ibis близо до летище София.

Бизнес модел

Моделът на Regus включва различни опции за наем на едно или няколко работни места в специализирани бизнес центрове заедно със съпътстващите услуги – офис асистент, ползване на зали за срещи, електронна поща и др. Клиентите на този тип компании могат да наемат и т.нар. виртуален офис, при който ползват набор от услуги: адрес за кореспонденция, електронна поща и асистент, но без да се налага да наемат и поддържат офис за целта. Друга опция е абонаментът, който позволява дадена компания периодично да ползва определен пакет от услуги в различните локации от мрежата. Освен с офиси в бизнес сгради компанията разполага и с лаундж пространства в много международни летища и гари.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    jujo_si avatar :-|
    jujo_si
    • - 1
    • + 1

    от толкова офиси пловдив се напълни с селяни!

    Нередност?
Нов коментар