🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Нови седем споделени офиса ще открие IWG в София и Пловдив

Те ще бъдат отваряни поетапно до края на 2024 г., а обектите ще станат общо 14

International Work Group открива първия си офис на Regus през 1989 г. в Брюксел
International Work Group открива първия си офис на Regus през 1989 г. в Брюксел
International Work Group открива първия си офис на Regus през 1989 г. в Брюксел    ©  IWG
International Work Group открива първия си офис на Regus през 1989 г. в Брюксел    ©  IWG
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Темата накратко
  • Новите споделени пространства на веригата са предимно в сгради в индустриални зони, а не в центровете.
  • Първата локация в страната под бранда HQ на IWG ще бъде отворена през декември в Пловдив.
  • Цените в България за едно работно място на месец варират от 140 лв. за бъдещия HQ Labirint Sofia в "Люлин" до 575 лв. за Regus Landmark Building в центъра на София.

Британската International Work Group (IWG), позната до неотдавна като Regus, отваря седем нови локации с хибридни офиси в България. Четири от тях ще са в София, а три в Пловдив, като така обектите в страната ще станат общо 14. Всичките те са в двата най-големи града на страната, но от компанията обмислят и разширение в други градове.

Откриването ще е поетапно до края на 2024 г. Те ще са предназначени за различни бизнеси - от стартъп компании, през малки и средни предприятия, до големи мултинационални компании. Ще оперират под най-разпознаваемия за групата бранд Regus, както и новия за страната HQ.

Отварянията са в унисон с бума в споделените офис пространства и интересът към тях от IT и BPO компании. Според данни на C&W Forton през първите шест месеца на годината 39% от наетите офис площи в столицата (най-големия пазар в страната) са отдадени именно на такива компании.

Новите локации

Четири от новите споделени офиси на IWG ще са в София, като така в столицата те ще станат общо девет. Този, който ще отвори още през септември тази година, е Regus Christopher Columbus Sofia. Намира се в район "Искър" и е близо до летище София, като е разположен в Porsche Centre, една от сградите на Landmark. В нея до преди няколко години бе централата на "Нова броудкастинг груп".

През януари 2024 г. ще отвори Regus BSR Sofia, която локация ще е в офис комплекс BSR Sofia one в район "Христо Смирненски". Месец по-късно се очаква да отвори HQ Labirint Sofia в бизнес център Labirint на бул. "Петър Дертлиев" в близост до Западния парк и Grand mall, който наскоро смени собствеността си.

Последната, четвърта, софийска локация ще бъде до края на 2024 г. и ще се намира в строящата се все още сграда Emblem до пътния възел, свързващ околовръстното с бул. "България" и квартал "Бояна".

Трите пловдивски пространства ще отворят в края на тази година и през март 2024 г. С тях офисите на IWG в Пловдив ще станат пет, след като първият в ILI office center на бул. "Васил Априлов" отвори през февруари 2018 г., а вторият в края на 2022 г.

И трите нови локации ще бъдат под бранда HQ, като през декември се очаква да отвори HQ Atrim Plovdiv. Тя ще се помещава в Atrim Office Building на Атанас Топчиев, разположена в южната индустриална зона на града, в близост до надлез "Скобелева майка" и новия трезор на БНБ в Пловдив.

През март ще бъдат отворени още две точки. Едната - Sienit Trakia Economic Zone Plovdiv, ще се намира в административната сграда на строителната "Сиенит" на входа на града. Пловдивският холдинг е основател на "Тракия икономическа зона", а собственици са Пламен Панчев и Валентин Кънчев.

Втората - HQ Flavia Business Park Plovdiv, ще се намира в едноименния бизнес парк, разположен в сградите на бившия обувен завод "Петър Ченгелов", но познат като "Флавия". Собственик е Венцислав Венев, който от 2022 г. е председател на Българския туристически съюз (БТС), а от справка в Търговския регистър става ясно, че има участие в редица дружества, сред които е производителят на спортно облекло "Сивен".

Бизнесът на IWG

International Work Group (IWG) предлага хибриден начин на работа в технологично оборудвани работни пространства. Началото на компанията е като Regus, основана е през 1989 г. в Брюксел от Марк Диксън. Днес IWG оперира чрез няколко бранда - Regus, Signature, Spaces и HQ, като има над 4000 локации в над 120 страни по света. В тях работят над 8 млн. души, а служителите на компанията са над 10 хил. Spotify, Uber, Microsoft, Disney, PayPal и Samsung са част от големите световни компании, които работят с IWG.

В България навлиза през 2007 г. и в момента има седем обекта. В София те са в Landmark Centre на жълтите павета, в офис сграда на бул. "Тотлебен" 53-56, в хотел Ibis до летището, както и в European Trade Centre на бул. "Цариградско шосе".

В Пловдив локациите са в ILI office center на бул. "Васил Априлов" и в Kamenitza Office Park на бул. "Източен", която е собственост на бившия кмет на града Иван Тотев и неговия брат Георги Тотев.

Цените в България за едно работно място на месец варират от 140 лв. за бъдещия HQ Labirint Sofia в "Люлин" до 575 лв. за Regus Landmark Building в идеалния център на София.
Текстът е променен на 28 септември в 11:12 часа с информацията за наименованието на сградата в район "Искър", фирмата неин собственик и официалното име на медийната група на "Нова".
Все още няма коментари
Нов коментар