🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Вторият обект на Regus за Пловдив ще е в офис парка на Георги Тотев

В проекта световният лидер при хибридните офиси IWG си партнира с братята Георги и Иван Тотеви

Локацията в Kamenitza Office Park се очаква да заработи в средата на декември
Локацията в Kamenitza Office Park се очаква да заработи в средата на декември
Локацията в Kamenitza Office Park се очаква да заработи в средата на декември    ©  IWG
Локацията в Kamenitza Office Park се очаква да заработи в средата на декември    ©  IWG
Имоти

Бюлетин на "Капитал" с мнения, данни и анализи за развитието на пазара на недвижими имоти в България и по света.

Темата накратко
  • Офисът на Regus в Пловдив ще се помещава върху 500 кв.м в Kamenitza Office Park на Георги Тотев.
  • Това е пета за страната и втора в града локация на IWG, глобалният лидер в предлагането на хибриден начин на работа.
  • Цените в новото coworking пространство ще започват от 295 лв. за едно работно място.

Световният лидер в предоставянето на хибридни офис площи IWG увеличава присъствието си в България, като отваря втора локация под бранда Regus в Пловдив. Това става ясно от прессъобщение, разпространено от PR агенция "Чаптър 4 България" преди дни. Като местен партньор е обявен Георги Тотев, собственик на офис сградата Kamenitza Office Park, в която от декември ще се помещава новото coworking пространство. Той е и брат на бившия кмет на Пловдив Иван Тотев.

Regus 2 и неговият адрес

Новата локация на Regus в Града под тепетата ще отвори през декември върху 500 кв.м в Kamenitza Office Park на бул. "Източен". В нея ще може да бъдат наемани самостоятелни, споделени офиси и конферентни зали. Офис сградата Kamenitza Office Park е открита през януари 2020 г. Тя разполага с 10.5 хил. кв.м разгъната застроена площ (РЗП), разпределени на осем етажа и подземен паркинг върху терен от 1250 кв.м. Проектът за нея е на английската Stephen George Architects, а сред наемателите са компании като A1, Draft Kings, Scale Focus, Reward Gateway, Speed Flow и Uniqa.

Сградата е първата завършена от цялостния проект Kamenitza Park, който предстои да бъде изграден на терен 30 дка на бившата пивоварна в Пловдив. Земята беше купена през август 2017 г. за 13.4 млн. лв. от три дружества ("Каменица хил резиденсис", "Каменица парк", "Каменица офис парк") на Георги Тотев и от "Каменица хил инвестмънт", което е свързано със строителната "Сиенит" и "Тракия икономическа зона". Фирмите на Тотев купиха 16.8 дка, а "Сиенит" - 13.6 дка. Частта на Тотев от комплекса е почти готова.

Местният партньор

В прессъобщението от IWG съобщават, че в новата пловдивска локация ще си партнират с Георги Тотев, "добре познат инвеститор в сферата на хотелиерството". Тотев е управител на "Империал" в Пловдив, но според Търговския регистър собственик на този хотел е майка му Роза Тотева.

Георги Тотев е управител и на дружеството "Каменица офис парк", собственик на едноименната сграда. През ноември 2021 г. сред действителните собственици на дружеството в Търговския регистър е вписан и брат му Иван Тотев - бившият кмет на Пловдив от ГЕРБ. През 2021 г. "Каменица офис парк" има приходи 2.7 млн. лв. и 933 хил. лева печалба.

Страните не дават подробности за естеството на партньорството. Знае се само, че не е франчайз. Очевидно не е и чист наем, защото Георги Тотев е цитиран да казва: "С IWG като водещ доставчик открих перфектната инвестиционна възможност." От Regus обясниха, че обектът ще е под тяхно управление и те ще имат грижата за намиране на наематели. Чия и в какъв размер е инвестицията в помещенията не се уточнява.

IWG и България

International Work Group (IWG) твърди за себе си, че е "глобален лидер в предлагането на хибриден начин на работа в модерни и технологично оборудвани работни пространства". Началото на компанията е свързано с основаването на Regus през 1989 г. в Брюксел от Марк Диксън. Днес IWG оперира чрез четири бранда - Regus, Signature, Spaces и HQ, и има над 3300 локации в над 120 страни по света. В тях работят над 8 млн. души, а служителите на компанията са над 10 хил.

В България Regus идва през 2007 г. и в момента има четири локации под този бранд с обща площ около 5150 кв.м. В София обектите са в Landmark Centre - срещу италианското и австрийското посолство, в офис сграда на бул. "Тотлебен" 53-56 (първата локация в страната) и в хотел Ibis, в близост до Терминал 1 на летище София.

Първата пловдивска локация се намира в Ili office center на бул. "Васил Априлов" и отваря през февруари 2018 г. Откриването на втората е насрочено за декември, а през февруари 2023 г. ще има и четвърта за София - в European Trade Centre на бул. "Цариградско шосе".

Месечните цени на човек в локациите в България са между 225 лв. за офис пространствата в Ibis и 565 лв. за тези в идеалния център на София.

От IWG коментираха за "Капитал", че търсенето в страната на хибридни работни решения нараства с бързи темпове и че "Пловдив е важна област за растеж и нашата експанзия в града е свидетелство за голямото търсене на съществуващата ни локация". Заявяват, че ще продължат да отварят нови локации в съответствие с нарастващото търсене на хибридна работа, включително и под другите си брандове, без да посочват от кои по-точно.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    plamenss avatar :-@
    plamenss
    • + 3

    В България брат да имаш, или как беше приказката - да имаш чичо владика!

    Нередност?
  • 2
    nik604 avatar :-|
    Nik Nikolov
    • - 5

    Това платено съобщение на гербосуджуците - бандити ли е?!

    Нередност?
Нов коментар