🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Два нови курса Business Essentials започват през юни

Пилотното обучение с основни бизнес понятия и техники се повтаря поради засилен интерес. Ще има и второ ниво с по-висока степен на трудност, повече казуси и практически инструменти

Курсовете Business Essentials са за мениджъри и предприемачи, които имат нужда скоростно да навлязат в област, в която не са тесни специалисти, и да придобият практически умения и за целта търсят адекватно структурирано обучение
Курсовете Business Essentials са за мениджъри и предприемачи, които имат нужда скоростно да навлязат в област, в която не са тесни специалисти, и да придобият практически умения и за целта търсят адекватно структурирано обучение
Курсовете Business Essentials са за мениджъри и предприемачи, които имат нужда скоростно да навлязат в област, в която не са тесни специалисти, и да придобият практически умения и за целта търсят адекватно структурирано обучение    ©  ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА
Курсовете Business Essentials са за мениджъри и предприемачи, които имат нужда скоростно да навлязат в област, в която не са тесни специалисти, и да придобият практически умения и за целта търсят адекватно структурирано обучение    ©  ЦВЕТЕЛИНА БЕЛУТОВА
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Капитал" и MDV Professional Education започват два нови курса за мениджъри и предприемачи от поредицата Business Essentials. Ускорените бизнес обучения са в областта на финансите, правото, маркетинга и бизнес стратегията. Те са с различна степен на сложност, така че да отговарят на нивото и нуждите на участниците, като се фокусират върху практически бизнес знания и умения за хора на ръководни позиции.

Курсовете започват в началото на юни, а записаните до 10 май ползват 10% отстъпка от цената. Предвидена е допълнителна промоцена за групи.

За кого са курсовете

Курсовете Business Essentials са за мениджъри и предприемачи, които имат нужда бързо да навлязат в област, в която не са тесни специалисти. Те са подходящи и за хора на ръководни позиции, които искат да надградят своите професионални познания и практически умения и търсят структуриран и фокусиран подход. Програмата е полезна и за "новите звезди" в компаниите, които притежават ентусиазъм и амбиция, но много бързо трябва да разширят своите знания и умения, за да се справят с новата си роля в организациите.

Business Essentials Ниво 1

Поради засиления интерес към пилотното издание от февруари и март се повтаря първото ниво, като са заложени някои промени и подобрения.

Основната цел на този курс е да запознае участниците с ключови бизнес понятия и приложението им във всяка една от четирите базисни тематични области - финанси, право, финансов анализ и маркетинг и бизнес стратегии. В модул финанси се засягат теми като тълкуване и анализ на финансови отчети, бюджетиране, анализ на риск, взмеане на инвестиционни решения. Модул право разглежда въпроси като договори и трудово право, защита на правата на дружеството, техники за данъчно оптимизиране и др. Финансовият анализ покрива адекватна и оптимална финансова отчетност, управление на риска от измами в организацията и др. Акцентите в модул маркетинг и бизнес стратегия са върху инструменти за стратегически анализ - на конкуренти, клиенти и продуктово портфолио, постигане на растеж, разглеждат се реални и практически ориентирани казуси, свързани с бизнес стратегията, основи на дигиталния маркетинг и т.н.

Business Essentials Ниво 2

Второто ниво е напълно нов курс, който е и продължение на Business Essentials Ниво 1. Основните тематични области са същите - разликата е в нивото на трудност. По своя преценка по-напредналите участниците могат да се запишат и директно на Business Essentials Ниво 2.

Модул финансов анализ в този курс ще разглежда теми като стратегиите за управление на ликвидността, техники за ефективен анализ на паричните потоци, предотвратяване и разкриване на измами в организацията. Обученията в областта на финансовия мениджмънт пък покриват въпроси като оценяване на инвестиция, бизнес оценка на търговско дружество, оздравяване и преструктуриране на предприятия, управление на лихвения и валутния риск, платежни инструменти и приложението им в практиката. Модул право се фокусира върху теми като отговорност на мениджърите и управителите, отношения с администрацията, практически казуси при сключване на сделки, рискове и способи за минимизирането им, защита на личните данни, данъчно облагане на доходи от финансови инструменти, обръща се внимание и на договорите за кредит. Ключови моменти от модул "Стратегия и маркетинг" са методите за създаване на позитивна организационна култура, управление на стратегическата промяна, ролята на лидерите в организацията и практическите подходи за създаване и измерване на ефекта от инвестиция в клиентско преживяване.

Записване и сертификати

Всеки модул съдържа 16 учебни часа, като обученията се провеждат в два последователни дни. Кандидатите могат да записват целите нива или отделни модули от тях. Ако се колебаят кое ниво или модул е най-подходящ за тях, могат да се обърнат за консултация и към представителите на организаторите на e-mail: [email protected].

Всички кандидати, които запишат цяло ниво, ще бъдат включени и в допълнителен модул - бизнес симулация. Интерактивният формат ще им позволи да свържат теорията с практиката, тъй като под формата на игра ще бъдат поставени в реалистична бизнес среда, в която ще трябва да вземат решения на базата на наученото, предопределящи крайното им представяне и изхода от симулацията.

Преподавателите в двата курса са специалисти с опит от международната компания за професионално обучение BPP Professional Education, както и практикуващи професионалисти от компании като адвокатско дружество "Динова, Русев и съдружници" и адвокатска кантора Wolf Theiss. В края на обучението всеки участник ще получи сертификат.