"Медина Мед" - от малка семейна фирма до лидерски позиции при вноса и продажбата на гуми

Онлайн магазинът на фирмата се посещава от над 1 милион потребители годишно

"Медина Мед" - от малка семейна фирма до лидерски позиции при вноса и продажбата на гуми
"Медина Мед" - от малка семейна фирма до лидерски позиции при вноса и продажбата на гуми
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Преди повече от три десетилетия създадохме "Медина Мед"® като малка семейна фирма, но с голяма амбиция и цел - да предоставяме най-качествената услуга при сервизирането и продажбата на гуми. През далечната 1991 година стартирахме работа само с 5 служители, а днес броят им вече надхвърля 250. Днес "Медина Мед"® е сред най-големите вносители на гуми за леки, лекотоварни, 4х4 автомобили, тежкотоварни, агро- и индустриална техника в България.

През годините успяхме да изградим и продължаваме да надграждаме партньорско сътрудничество със световни водещи производители: NOKIАN, MICHELIN, CONTINENTAL, DUNLOP, GOODYEAR, PIRELLI, KLEBER, BFGOODRICH, TIGAR, BARUM, SEMPERIT, GENERAL TIRE, VIKING, FULDA, DEBICA, DIPLOMAT, CEAT, TAURUS, GTK и др. В "Медина Мед"® сме тясно специализирани и в сегмента "гуми за селскостопанска и агроиндустриална техника". Ние сме официални представители на широко портфолио от брандове - MICHELIN, NOKIAN, CONTINENTAL, TAURUS, BKT, CEAT, GTK. Ние сме лидер и иноватор в сегмент "регенерат на гуми за тежкотоварни автомобили, агро- и индустриална техника" в България.

Още през 1996 година стартирахме първото производство - регенерат по технология на KRAIBURG. От 2015 година притежаваме ексклузивни права и от концерна MICHELIN за продажба на гуми в тежкотоварния сегмент.

През 2021 година изградихме нов модерен складово-логистичен център за гуми в София. Това ни позволи да отговорим на високите очаквания на нашите клиенти към подобрена логистика.

"Медина Мед"® винаги е била лидер и иноватор в сектора за гуми в България. Затова сме сред първите, които създадохме онлайн магазин за гуми още през 2010 година. Днес www.medina-med.com е един от най-сигурните и модерни функционално онлайн магазини, като се посещава от над 1 милион потребители годишно.

www.medina-med.com е първият ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА ГУМИ в България, сертифициран по стандарти и изисквания на Continental.

Ние сме модерна компания и гледаме към бъдещето на бизнеса ни, но ценим и се грижим и за бъдещето на природата. Точно затова сме съоснователи на "Екомедиана Рисайклинг". Целта на компанията е изграждането на устойчива система за разделно събиране и оползотворяване на излезлите от употреба гуми чрез механично рециклиране до крайни суровини, служещи за производството на нови изделия. Това ни позволява да постигнем 100% рециклиране на излезли от употреба гуми.

Изградихме модерна производствена инфраструктура, където извършваме висококачествен регенерат, както и сертифициран ремонт на индустриални гуми с материали и технология на "TIP-TOP Германия".

В стремежа ни за непрекъснато развитие през 2020 година успешно внедрихме и стартирахме първото по рода си за Балканския полуостров иновативно производство на тежкотоварни гуми топъл регенерат с марката REMEDINA. Това ни позволява да произвеждаме гуми за тежкотоварни транспортни средства, които са аналог и не отстъпват по качество, представяне и резултати на световните водещи производители.

С поглед към нуждите на нашите клиенти ние изградихме най-голямата мрежа от съвременни сервизи за гуми в България, сертифицирана по стандарти и изисквания на Michelin Quality Centre. Сервизните ни центрове са удобно разположени в най-големите градове на страната: София, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Хасково, Стара Загора, Бургас, Варна, Добрич, Русе и Велико Търново. Разширихме присъствието си и в Европа, като отворихме сервизната ни база за тежкотоварни гуми в Барселона, Испания.

"Медина Мед"® - професионален сервиз гуми от 1991 година.