🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Пет страхотни подаръка за малки фенове на "Маша и Мечока"

eMag предлага идеи за подаръци за децата - фенове на анимационното филмче

Пет страхотни подаръка за малки фенове на "Маша и Мечока"
Пет страхотни подаръка за малки фенове на "Маша и Мечока"
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Едва ли има дете, което не харесва анимационното филмче "Маша и Мечока". Маша е толкова щура и забавна, Мечока - добър и мил, вълците са толкова смешни и глупави, и всичко това е придружено от забавните ситуации и красивата анимация.

Ако е време да мислите за подарък за дете, което наистина харесва "Маша и Мечока", ви предлагаме пет наистина уникални тематични подаръка, които биха зарадвали всеки малък фен на филмчето. Това не са просто тениски или чанти с ликовете на героите. Това са възможности детето да потъне докрай в горския свят, да съпреживява и дори да доизмисля историите на момиченцето и най-добрите му приятели.

Детска палатка "Маша и Мечока"

Можете да разпънете детската палатка в детската стая, на верандата или на двора. Ще осигурите на детето едновременно две неща. От една страна, това ще е негово лично пространство, което да подрежда и да обитава самостоятелно, където да си играе и да се забавлява на воля, уж скрито от погледите на големите. От друга страна, за него това може да е истинската къща на Мечока, където то с удоволствие би живяло.

Къщата на Мечока

Ако идея за палатка не ви допада, предлагаме ви и друг вариант - истински макет на къщата на Мечока, с мебели и декорации, които напълно копират декора от филмчето. Стаите са отворени, мебелите могат да се пренареждат, а комплектът съдържа и реалистични фигурки на самите Маша и Мечока. С тях детето може да се потопи изцяло в този приказен свят и да "заживее" с камината, самовара, хладилника, телевизора и леглото на Мечока.

Линейката на вълците

Друг страхотен макет за игра, който можете да поднесете на детето, е линейката на вълците, която, разбира се, върви заедно със самите вълци и Маша. Вратите на линейката могат да се отварят, а в нея се намират всички важни вещи на вълците - инвалидната количка, носилката, чантата за бърза помощ и всичко останало, което детето добре познава от сериите на "Маша и Мечока". Само си представете каква игра ще падне и колко смешни ситуации може да измисли неограниченото детско въображение!

Комплект "Маша на училище"

Ако търсите подарък за бъдещ първолак, който обожава Маша, можете да му поднесете комплект "Маша на училище". Той съдържа чин, черна дъска, раница и ученически пособия, както и кукла Маша с униформа - също както във филмчето. Детето може да разиграва отново и отново събитията от тази серия, както и да си играе на училище (за предпочитане - с възрастен). Така ще свикне по-лесно с идеята за събитията, които му предстоят.

С Маша и Мечока учим

Специалните книжки за игра "С Маша и Мечока учим" могат да помогнат на детето да научи цифрите, събирането и изваждането и други полезни умения. Те съдържат весели истории с Маша, които подтикват детето да се упражнява по математика и така по забавен начин да учи с любимите си герои. Това е перфектен подарък за дете в предучилищна възраст или първи клас, който ще му помогне да напредва неусетно по пътя на знанието.