🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Водещата българска одиторска и консултантска фирма АФА се присъединява към BDO

Целта е да се надгради предоставянето на висококачествени услуги на българските и международните клиенти

Водещата българска одиторска и консултантска фирма АФА се присъединява към BDO
Водещата българска одиторска и консултантска фирма АФА се присъединява към BDO
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

От 1 юли 2023 г. водещата българска одиторска и консултантска фирма АФА се присъединява към глобалната мрежа на BDO с ексклузивен лиценз за предоставяне на услуги под бранда BDO за България.

Приемането на новия член в глобалната мрежа ще продължи и ще надгради предоставянето на висококачествени услуги на българските и международните клиенти както на BDO, така и на АФА.

Първоначално фирмата ще оперира под името БДО АФА, като структурата и управлението ще бъдат запазени, а Рени Йорданова ще бъде управляващ съдружник на цялата практика. АФА има изградена безупречна репутация на българския пазар и отдаден екип от доказани професионалисти с опит и задълбочено познаване на българския пазар и регулаторната среда. Екипът на БДО АФА, състоящ се от над 100 експерти, ще бъде движещата сила на новата фирма член, която сега ще може да предлага на своите клиенти глобално покритие и достъп до много нови професионални услуги и експертиза.

Рени Йорданова, управляващ съдружник на БДО АФА, споделя: "През всички тези 32 години ние градихме с гордост АФА като бранд, който днес е символ на високо качество, професионализъм, независимост и етика както за нашите клиенти, така и за цялата професионална общност и за институциите в страната. С присъединяването на АФА към мрежата на BDO ние взимаме важно и ориентирано към бъдещето решение да станем част от водеща глобална мрежа, което ще ни позволи да предлагаме както на българските, така и на международните компании едно разширено портфолио от услуги на най-високо качествено ниво. Обединяването на силите ни с BDO е нова страница от развитието на фирмата ни с амбицията да бъдем още по-успешни, запазвайки изградената ни безупречна репутация."

Валя Йорданова, старши съдружник на БДО АФА, допълва: "Ние не само добавяме уважавания и международно утвърден бранд на BDO към своето фирмено име, но и се присъединяваме към една голяма и многолика организация от професионалисти в различни области на счетоводния и консултантски бизнес. Това е огромна възможност както за АФА, така и за нашите клиенти да се възползват от достъп до нови знания и опит, интересни проекти, съвременни технологии, досег с различни култури и обмен на идеи. Вярвам, че синергията между богатия ни местен опит и глобалния мащаб и експертност на BDO ще създадат повече възможности и хоризонт за развитие и успех."

Tронд-Мортен Линдберг, главен изпълнителен директор, отговарящ за стратегията и операциите на BDO Global, добавя: "Развълнувани сме да приветстваме АФА в мрежата ни на BDO. Това е едно обогатяващо професионално партньорство, което се характеризира със споделени ценности, взаимно допълваща се експертност и общ водещ принцип и разбиране за предоставяне на висококачествени услуги на местните и международните клиенти в България. Заедно с утвърдения лидерски екип на АФА и дълбокото познаване на пазара ние сме уверени, че ще успеем да отговорим на динамиката в съвременния бизнес свят, на промените в регулаторната среда и на нарастващите нужди на нашия екип и на клиентите ни."

AФА е основана през 1991 г. и е първата специализирана счетоводна и одиторска фирма в България. Нейните учредители - Рени Йорданова и Валя Йорданова, са сред първите дипломирани експерт-счетоводители в България и членове на Института на дипломираните експерт-счетоводители от самото начало. През годините АФА се утвърждава не само като най-голямата одиторска фирма с българско участие, но и като консултантска компания, предлагаща широк кръг от услуги: одит на финансови отчети, счетоводни услуги, обработка на заплати, данъчни консултации и услуги, консултации и услуги в областта на корпоративните финанси, на търговското, трудовото и осигурително законодателство, както и консултантски услуги, свързани с внедряване на комплексни информационни системи (ERP) и професионално обучение. През изминалите 32 години от своето създаване АФА е довереният консултант и одитор на много бизнес клиенти и институции в България.

Предоставянето на услуги в рамките на международната мрежа от независими компании BDO (the BDO network) се координира от Brussels Worldwide Services BVBA, компания с ограничена отговорност, базирана в Белгия.

Всяко едно от дружествата на BDO International Limited (управляващата компания на мрежата на BDO), Brussels Worldwide Services BVBA, както и всяка една от фирмите членки, са отделни юридически лица и нямат правна свързаност и отговорност към действията на останалите дружества в рамките на мрежата. Принципите и правилата на работа на мрежата на BDO изключват агентски отношения и форми на съдружие между BDO International Limited, Brussels Worldwide Services BVBA и всяка от фирмите, участващи в мрежата.

BDO е името на бранда, под който всяка една от фирмите в мрежата на BDO оперира.

Приходите от таксите на фирмите, обединени в мрежата на BDO, както и от техните ексклузивни обединения, възлизат на 12.8 милиарда щатски долара за 2022 г. Тези фирми предоставят финансови, данъчни и консултантски услуги в общо 164 държави благодарение на 1803 офиса и 111 307 души.