🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Бейкър Тили" и напускащото партньорско дружество на BDO в България се сливат

Целта е създаване на водещ доставчик на одиторски услуги в страната

"Бейкър Тили" и напускащото партньорско дружество на BDO в България се сливат
"Бейкър Тили" и напускащото партньорско дружество на BDO в България се сливат
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Бейкър Тили" и напускащото партньорско дружество на BDO в България обявиха своето сливане с цел да създадат водещ доставчик на одиторски услуги на българския пазар. Това стратегическо сливане обединява две уважавани организации, които са известни с подхода си за постигане на високо качество, почтеност и клиентски ориентиран подход.

Сливането, което ще влезе в сила от 1 юли 2023 година, представлява значителна стъпка за "Бейкър Тили" в България и "Бейкър Тили Югоизточна Европа". Обединеното дружество ще оперира под името "Бейкър Тили" и по този начин ще засили своя ангажимент да предлага отличаващи се с качеството си професионални услуги. Новото обединение ще разполага с офиси в София и Благоевград и ще бъде седмата най-голяма компания на пазара с екип от над 60 професионалисти.

Мариос А. Клиту - регионален изпълнителен директор на "Бейкър Тили Югоизточна Европа", коментира: "Това сливане обединява две високо уважавани фирми на българския пазар и ни позволява да комбинираме нашите задълбочени познания, техническа експертност и клиентски ориентиран подход. Чрез това сливане "Бейкър Тили" ще продължи да предоставя изключително обслужване на клиентите, като поддържа силни взаимоотношения и висок приоритет в разбирането на уникалните нужди на нашите клиенти."

Той подчерта, че "Бейкър Тили ще продължи да инвестира в обучението и професионалното развитие на своите служители, за да гарантира, че те разполагат със знанията и уменията, необходими за ефективно обслужване на клиентите." Мариос А. Клиту посочва също, че "Бейкър Тили Югоизточна Европа" ще продължи да привлича престижни фирми към групата, тъй като неорганичният растеж е ключова част от стратегията за развитие на компанията."

Недялко Апостолов изразява удовлетворението си от сливането от името на партньорско дружество на BDO в България, като коментира: "Ние се радваме, че успяхме да завършим първото сливане на българския одиторски пазар, което допринася за консолидацията на пазара и укрепването на одиторската индустрия в България. Това е вълнуващ момент за нашите клиенти и служители, тъй като събираме два изключителни екипа, за да създадем по-силна и по-разнообразна организация."

"Бейкър Тили Югоизточна Европа", която включва "Бейкър Тили България", предоставя професионални услуги, специализирани в одит, данъци и консултантски услуги. Със своите 350 професионалисти и седем офиса в Югоизточна Европа, включително Кипър, Гърция, Румъния, България и Молдова, "Бейкър Тили Югоизточна Европа" споделя експертен опит, ускорява бизнес растежа и се приспособява към промените, за да насърчи напредъка и създаде по-добри бъдещи перспективи. "Бейкър Тили Югоизточна Европа" е независим член на "Бейкър Тили Интернешънъл", която е водеща мрежа от независими компании, предоставящи професионални услуги на международни и регионални пазари.