Робърт Георгиу: Технологиите са в основата бизнесът да се приспособява към външни промени

Представителят на Canon в направление Document Solutions за Централна и Източна Европа пред "Капитал"

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Робърт Георгиу е бизнес консултант в направление Document Solutions в Canon за Централна и Източна Европа. Той има 10 години B2B опит в тази област и отговаря за технологичните решенията по управление на информацията. Експертизата му е в предварителните и следпродажбените консултации в управлението на данни и документи, решенията за обработка на документи и оптимизирането на бизнес процеси и събирането на данни.

Георгиу ще участва в дискусионен панел на уебинара The Changed Concept of the Office на "Капитал" и "Кариери". Събитието ще се проведе на 23 април и е втората дигитална среща от серията The Future of Work. Форматът е наследник на утвърдилия се във времето HR&Leadership Forum и включва няколко мастъркласове и дигитални дискусии, предхождащи голямата хибридна конференция на 28 октомври.

Как ще изглежда бъдещият офис и какви са последните технологичниофис тенденции?

Невъзможно е да се предвиди как ще изглежда работното място на бъдещето. Последната година бяхме свидетели как пандемията ускори цифровизацията в почти всеки бизнес. Компаниите започнаха да прилагат редица различни начини на работа в резултат на държавни политики - от 100% отдалечена работа до офиси, спазващи социална дистанция. Вероятно след приключването на периода на широко разпространена дистанционна работа много компании ще открият нови и по-гъвкави начини за работа в дългосрочен план.

Технологиите са в основата на способността на бизнеса да бъде гъвкав и да се приспособява към външни промени. Като направиха невъзможна комуникацията лице в лице, мерките за принудителна изолация принудиха бизнеса да изпробва нови начини за съвместна работа. Бидейки свидетели на тази промяна, забелязваме как технологиите се развиват, давайки на бизнеса повече гъвкавост и сигурност. Забелязваме разширяване на облачните технологии и услуги, търсене на инструменти за съвместна работа от различни локации и решения за сигурност на информацията. Всички тези фактори ни доближават все повече до бъдещето - хибридното работно място.

Кои са най-големите дигитални предизвикателства за бизнеса в постковид ерата?

Дигиталните процеси навлизат все повече и всяка организация е поела по своя път на цифровизацията. Случилото се през 2020 г. ускори това пътуване. Бизнесът трябваше да направи значителни промени, за да се справи с внезапно възникналата нужда от отдалечена работа. Традиционните предизвикателства обаче си остават поради сложността на съвременните работни процеси. За днешния бизнес е обичайно да се запази комбинацията от цифрови и хартиени процеси, като едновременно с това продължава процесът на цифровизация.

В тази хибридна среда може да се окаже, че постигането на ефективен поток на информацията, без тесни места и неефективност, не е толкова лесно. Ние смятаме, че до тези предизвикателства се подреждат нови: бизнесът трябва да запази най-добрите практики, включително сигурността, съвместната работа на служителите и производителността, използвайки все по-децентрализирана работна сила.

Можете ли да разкажете повече за технологичните решения, които предлага Canon? За кои бизнеси и индустрии са подходящи те?

Нашето решение за съвместна работа в облачно пространство е създадено за бъдещето на работния процес - хибридният модел. То позволява на служителите да имат достъп до файлове, да управляват документи и да работят по тях с колегите си в реално време, където и да се намират, използвайки силата на облака. Това носи отлична полза на всеки бизнес - от малък до корпоративен, независимо от индустрията.

Каква е визията на Canon за революцията на работното място?

Както споделих по-рано, пандемията ускори цифровизацията в компаниите и те трябваше да направят значителни промени, за да се справят със ситуацията. И тези промени не са само временна тенденция, те са част от по-голяма картина - в дългосрочен план можем да очакваме работата да става все по-гъвкава, а работната сила все по-децентрализирана. Въпреки това компаниите все още зависят от комбинация от ръчен и цифров начин на работа. Тези процеси днес трябва да са ефективни, независимо от местоположението на служителите. Това, от което се нуждаят бизнесите, са инструментите за запазване на най-добрите практики за управление на информацията в тези развиващи се работни среди.

Като експерти в тази област ние помагаме на нашите клиенти да планират бъдещето, като им предоставяме нужните инструменти, за да се подготвят за работното място на бъдещето. Нашите решения гарантират сигурен и оптимизиран поток от документи и данни в рамките на организациите и помагат на екипите да работят продуктивно и съвместно, като същевременно поддържат най-добрите практики за информационна сигурност и регулаторно съответствие.

Как компанията адресира тенденциите за устойчиво развитие на работните пространства?

Настъпването на пандемията увеличи значимостта на устойчивия бизнес чрез още по-голям публичен фокус върху един по-различен, по-благороден и концентриран върху общността подход. В Canon силно се застъпваме за устойчивото развитие, изпълнявайки амбициозните си вътрешни цели и непрекъснато модернизирайки своите продукти, за да бъдат по-ефективни по отношение на ресурсите и енергията. През 2008 г. поехме ангажимент да намаляваме емисиите на CO2 от жизнения цикъл на продуктите с 3% годишно, помагайки на клиентите да създават по-екологични офиси. Към днешна дата сме преизпълнили тази цел, като сме постигнали повече от 5% подобрение, гарантирайки, че можем да обещаем на партньорите по-екологично бъдеще за офисите им.

Ние проектираме целия си хардуер с цел свеждане до минимум на отпадъците, консумацията на енергия и използването на хартия. A софтуерните решения на Canon също помагат на бизнеса да работи по-интелигентно и да намалява консумацията на ресурси.

Интервюто взе Силвия Радославова

Все още няма коментари
Нов коментар