🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Кои са българските финалисти в стартъп състезанието CESAwards 2020

Публиката може да гласува за своите фаворити до 15 ноември

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Близо пет месеца след началото на състезанието Central European Startup Awards (CESAwards) българската предприемаческа екосистема излъчи финалистите. Стартиращи компании, споделени работни пространства, акселератори и инвеститори ще се съревновават както на местно, така и на регионално ниво. Най-добрите измежду тях пък ще отидат на глобалния финал Global Startup Awards, в който ще се включат победителите от всички десет региона в Европа, Азия и Африка.

Номинациите за участие в състезанието започнаха още през юни, като организаторите от българската стартъп асоциация BESCO посочват, че броят им тази година е бил над 740 на местно ниво. Избраните от тях финалисти са разделени в десет категории, като традиционно най-желаната награда е таза в категорията "Стартъп на годината", където се състезават общо пет компании (вижте карето).

В избирането на местните победителите може да се включи публиката, като гласува за своите фаворити на сайта на надпреварата най-късно до 15 ноември. Паралелно експертно жури също ще оценява финалистите и проектите им. Българските победители във всяка категория ще бъдат обявени в рамките на онлайн събитие на 27 ноември, което ще бъде излъчвано във Facebook страницата на BESCO.

За първи път обаче не победителите, а всички български финалисти ще се състезават и на регионалната надпревара, където ще се изправят срещу най-добрите представители на предпремаческите екосистеми в Австрия, Чехия, Хърватия, Унгария, Полша, Румъния, Сърбия, Словакия, Словения и др. Регионалните победители ще бъдат избрани на 10 декември и обявени на Facebook страницата на CESAwards. Състезанието за избраните стартъпи, инвеститори, акселератори и споделени работни пространство ще продължи и на глобално ниво, където ще премерят сили с представители на предприемаческите екосистеми от Европа, Азия и Африка.

Всички локални финалисти по категории:

"Стартъп на годината" - Worddio, LogSentiel, Develiot, ProsFit Technologies JSC, QuarkXR

"Най-доброто споделено работно пространство в страната" - Work & Share Coworking Space, Campus X, Networking Premium Coworking Space, SOHO, Association "Students in Action"

"Най-добър акселератор/ инкубатор" - Dare to Scale by Endeavor, Visa Innovation Program, SOinventure, Founder Institute

"Компания с най-голямо социално въздействие" - DEV Bulgaria, Develiot, ProsFit Technologies JSC, LAM'ON, Association "Students in Action"

"Основател на годината" - DEV Bulgaria, REINNO, CodeCoda, Sabina Gyosheva, Association "Students in Action"

"Инвеститор на годината" - LAUNCHub Ventures, Neo Ventures

"Най-добра стартираща компания с до 2-годишна история" - Association "Students in Action", Cheese the Queen, Develiot, Cintelly, Meteo Rocks

"Най-добър финтех стартъп" - iuvo, phyre, Payhawk, LogSentinel, REINNO

"Герой на екосистемата" - Васил Терзиев, Бойко Яръмов, Светозар Георгиев, CMYK Ingredients, Ивелина Атанасова-Генчев, DigitalKidZ

"Най-добро решение за работа във виртуална среда" - DigitalKidZ
1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар