Iuvo с нов продукт за по-успешно управление на финансите

С iuvoUP потребителите могат да си осигурят доходност до 4% на годишна база и бърза ликвидност

Iuvo с нов продукт за по-успешно управление на финансите
Iuvo с нов продукт за по-успешно управление на финансите
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Последните месеци показаха недвусмислено, че вследствие на трансформацията на доста традиционни депозитни продукти все повече хора търсят нови възможности за управлението на личните си активи и разнообразни възможности за доходност от тях. Докато правят своите планове за развитие, кариера, бизнес или по-големи имуществени придобивки, потребителите търсят иновативни продукти, които да им позволят да увеличават свободните им средства, като им предоставят възможност за устойчива годишна доходност при избрани от тях критерии.

В отговор на все по-нарастващата нужда и търсенето на такива алтернативи за свободните парични средства, с които българските потребители разполагат, P2P лендинг платформатаiuvo*разработи специален продукт, насочен именно към онези клиенти, които търсят удобство, лекота и бързина при управлението на портфейла си - iuvoUP.

С iuvoUP потребителите могат да си осигурят доходност до 4% на годишна база и бърза ликвидност**. Продуктът вече е активен на българския пазар и всеки желаещ може да се възползва от него и да започне по-успешно да управлява финансите си още днес.

Потребителите на iuvoUP получават:

  • 3% годишен лихвен процент при влагане на средства в платформата за минимум 6 месеца - план iuvoUP Старт;
  • 4% годишен лихвен процент при влагане на средствата в платформата за минимум 12 месеца - план iuvoUP Прогрес;
  • Бърза ликвидност** - потребителите могат да насочват и да получават обратно средства през целия период;
  • Лесно и динамично управление на дохода - потребителите сами избират продукта и сумата, която да насочат към него;
  • Ясни и прозрачниусловия

Какво означава това в числа?

В случай че потребителят реши да стартира вложенията си с 5000 лв. годишна инвестиция, то с план СТАРТ на iuvoUP ще разполага с 5796 лв. в края на петгодишния период и 6720 лв. в края на десетгодишния такъв. В случай че клиентът предпочете план ПРОГРЕС на iuvoUP, ще разполага съответно с 6083 лв. в края на петгодишния и 7401 лв. в края на десетгодишния период.

Все още нямате акаунт в iuvo?

P2P лендинг платформата iuvo* е отворена както за физически, така и за юридическите лица. Физическите лица трябва да имат навършени 18 години и валидна банкова сметка на тяхно име в рамките на Европейския съюз (или трети страни, които спазват AML/CFT на ЕС). Юридическите лица също трябва да имат валидна банкова сметка на тяхно име в рамките на ЕС. Техните данни и произход на средствата ще бъдат проверявани и от страна на iuvo в съответствие с регулациите срещу прането на пари и финансирането на тероризъм (AML/CFT). Регистрацията включва потвърждение онлайн с лична карта за физически лица и учредителен договор, удостоверение за актуално състояние, личен документ на представляващото лице и фактура/комунална сметка, издадена през последните 6 месеца, която да съдържа името на фирмата и адрес.

Възползвайте се днес от възможността да инвестирате умно, да диверсифицирате портфолиото си с новия продукт на iuvo - iuvoUP, и да осъществите спокойно плановете си утре.

През петте години на своето съществуване P2P лендинг платформата iuvo* се доказа именно като добра алтернатива за увеличаване на свободни парични средства, с които потребители от цял свят разполагат, предлагайки разнообразно портфолио от кредитни оригинатори и кредити и атрактивна средна годишна доходност. Iuvo е платформа за P2P инвестиции, която позволява да се закупуват части от кредити, отпуснати от надлежно регистрирани небанкови финансови институции, наричани оригинатори. Компанията е част от Finance Estonia като краудфъндинг платформа и също така е лицензиран кредитен посредник с възможност за опериране в цяла Европа от страна на естонския регулатор. Бизнес моделът дава възможност на инвеститорите да реализират висока доходност, а на оригинаторите - да използват ползите на P2P модела, за да доразвият бизнеса си. От създаването му през 2016-а iuvo успя да привлече над 27 000 потребители от162 държави, генерирали над216 милиона евро оборот на пазара на платформата, които са донесли средна годишна доходност 9.2%*** на инвеститорите. Iuvo е P2P платформа, която прилага стриктни правила за допускане на кредитни оригинатори на пазара. Мажоритарен собственик в платформата е Management Financial Group (MFG). В началото на 2020-а iuvo получи престижната награда "Компания на годината" в сектор финанси на Forbes Business Awards 2020, а през месец май същата година платформата беше призната като един от топ 50 най-добри работодатели в България в класацията Career Show Index 2020.

Management Financial Group е 100% българска група компании, чиято мисия е да осигури възможност за лесен достъп до финансиране на всеки без оглед на моментното му социално и финансово състояние. Някои от компаниите в групата оперират на българския пазар от над 16 години. Групата е активна в шест държави: България, Румъния, Украйна, Полша, Испания и Северна Македония, и осъществява планирана мащабна геоекспанзия на ключови европейски пазари и поне на още един континент. Дружествата в Management Financial Group имат общо 15 действащи регистрации и лицензи за извършване на различни регулирани дейности - кредитиращи, кредитно посредничество, пощенски парични преводи, платежни услуги, издаване на електронни пари, които са издадени от съответните надзорни органи на България, Румъния, Русия, Украйна, Естония, Полша и Северна Македония. Основният фокус на MFG е предлагането на финансови и кредитни продукти за физически лица, през малък и среден бизнес до средно големи корпоративни клиенти, дигитален бизнес, алтернативни дигитални бизнес модели. В портфолиото на холдинга влизат компании и брандове като Easy Credit, Бяла Карта, Viva Credit, Fintrade, P2P лендинг платформата iuvo и др.

* Дейността на Iuvo не се регулира от законодателството, касаещо депозитите и/или инвестиционните посредници. Средствата на потребителите в платформата не са депозити. Пълна информация за дейността на платформата и условията на продуктите може да намерите на адрес www.iuvo.bg

** Потребителят може да поиска предсрочно получаване на до 1000 лв. (хиляда лева) на месец от вземанията, закупени чрез продуктите на iuvoUP, при такса 0.5% върху заявената сума. Заявката се обработва до 2 (два) работни дни от подаването ѝ.

*** Посочената доходност е изчислена за периода от създаването на платформата досега.