Стартъп новини: ново поколение видеоигри и застраховки за едно застаряващо население

Кои са технологичните иновации от тази седмица

Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

// Гейминг

Видеоигри за Gen Z

Бизнесът с видеоигри се оказа доста устойчив на иновациите в технологичния бранш, след като през последните години се наложи да се приспособи към нови решения, базирани на виртуална реалност и изкуствен интелект, които позволяват на потребителите изцяло нов вид преживяване. Американският стартъп Believer, който все още е в стелт, но е основан от обещаващ екип с опит в бранша, набира 55 милиона долара финансиране, за да внесе на пазара своята визия за модерна видеоигра, която да съответства на очакванията на презадоволените геймъри. Компанията едва ли ще има готов продукт на пазара в следващите пет години, казват основателите, но има амбицията да се изправи срещу големите играчи в сегмента и да внесе новости в мултиплейър игрите. Парите от инвестицията ще се използват за набирането на още опитни кадри от сектора и начални технологични разработки.
// Маркетинг

Всички реклами на едно място

Все повече компании заделят значителен процент от бюджета си за дигитална реклама и наемат цели екипи от специалисти, които да се грижат за присъствието на бизнеса им в големите социални мрежи. За целта на пазара се появяват all-in-one решения, които позволяват на рекламните екипи да управляват и следят резултатите на реклами в различни канали от едно място. Това прави и платформата за маркетингова автоматизация Soci, която привлече 120 милиона долара. Със затварянето на рунда, воден от JMI Equity, вложените в компанията средства достигат 240 милиона долара. Soci таргетира организации с големи маркетинг екипи, които работят в множество рекламни канали. Платформата предоставя на клиентите си инструменти за анализ и управление на съдържание, които се интегрират в популярни мрежи. Предоставя база данни за посещаемост в различни канали, кликове, импресии в социални медии и други. С парите от сделката компанията планира да увеличи своя екип от около 600 души с 10% до 20% през 2023 г., да работи по още сливане и придобивания на малки играчи и международната си експанзия.
// Застраховане

По-сигурно стареене

Застаряващото население на Европа и САЩ отваря пазарна ниша за нов вид решения - застрахователни услуги за пенсионери, позволяващи ефективно управление на пенсионни спестявания. Insuretech стартъпът Assured Allies е една от компаниите, които виждат потенциала в сегмента и с новото си финансиране от серия Б на стойност 42.5 милиона долара планира да разшири набора от услуги, които предлага на клиентите си. Компанията, в която до момента са инвестирани над 65 млн. долара, излиза на пазара с първия си продукт AgeAssured през 2020 г. AgeAssured си партнира с големи застрахователи за дългосрочни грижи, за да намали уврежданията и да подкрепи възможностите за по-лесно стареене у дома, с което намалява цената на дългосрочните застрахователни искове с приблизително 20%, казват основателите на компанията.
Все още няма коментари
Нов коментар