🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Innovation Capital инвестира 200 хил. евро в NEXT BASKET

Стартъпът за управление на електронни магазини набира още 1 млн. евро за своето разрастване

Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital
Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital
Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital    ©  Innovation Capital
Явор Гочев, Ивелин Василев, Васил Христов, Димитър Костов, Ангел Ангелов, Борислав Стефанов от Innovation Capital    ©  Innovation Capital
Бюлетин: Моят Капитал Моят Капитал

Най-важното от света на личните финанси, пазарите и управлението на спестяванията.

Фондът за рисков капитал Innovation Capital, който управлява най-вече ресурс от Фонда на фондовете, инвестира 200 хил. евро в платформата за управление на електронни магазини NEXT BASKET. Финансовото вливане ще се вложи в разработката на софтуера на платформата и добавянето на нови функционалности, като "компанията е в процес на набиране на допълнителни средства от минимум 1 млн. евро съгласно разработената инвестиционна стратегия и планове за международна експанзия," съобщи пред "Капитал" Ангел Ангелов от Innovation.

Бърз растеж

NEXT BASKET разработва платформа за управление на електронни магазини от 2022 г. насам. Предлага на собствениците на е-магазини интегрирана ERP система, фулфилмънт складов софтуер, собствени складови пространства и услуги за дигитален маркетинг и онлайн бизнес. От фирмата съобщават, че в момента има над 70 служители, макар и все още да не е официално пусната на пазара. "Компанията има десетки плащащи клиенти, но проектът все още е на етап пазарна валидация на пълната функционалност на платформата," пояснява Ангелов. Очаква се да започне продажби в рамките на следващия месец.

До момента в проекта са вложени над 3 млн. евро от основния акционер на дружеството "Некст Баскет", съобщават от Innovation Capital. Едноличен собственик на капитала е "Метатрон Инвест", свързан с Борислав Малинов, главен учредител на компанията за преработка на метални отпадъци "Норд Холдинг".

Парите от инвестицията ще се използват за надграждане на софтуера на NEXT BASKET. "В това число влизат два нови софтуерни модула на платформата NEXT BASKET (ERP и Fulfilment складов модул), над 340 функционалности и около 90 интеграции с външни услуги, други софтуери и платежни системи", съобщават от Innovation Capital. Фондът управлява ресурс от 21.1 млн. евро и обикновено инвестира в компании от секторите Enterprise software, e-Commerce, FinTech, Education, Logistics, Healthcare, Entertainment, FMCG, и Security.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    alexpetrov avatar :-|
    Еничар
    • + 1

    Лекичко източваме

    Нередност?
Нов коментар