🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Huawei търси младите ИТ таланти на бъдещето

Технологичният лидер ще отличи най-добрите български студенти по програмата ICT Talents Training – Huawei SFTF Scholarship Program

Huawei търси младите ИТ таланти на бъдещето
Huawei търси младите ИТ таланти на бъдещето
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Huawei започва своята стипендиантска програма ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program в България. Тя цели да открие най-добрите местни таланти в сферата на комуникационните и информационните технологии и да им осигури нови възможности за развитие. В рамките на програмата китайският технологичен гигант ще избере 50 студенти, които ще имат възможността да преминат през онлайн обучение в ИКТ сферата, водено от топ експерти от Huawei, и след успешно положен финален изпит те ще бъдат наградени със стипендиантски пакет на стойност 2000 евро, както и най-новия таблет HUAWEI. В допълнение10-е най-добри студенти от групата ще бъдат наградени като "golden seeds" и ще имат възможност да започнат стаж в една от най-иновативните технологични компании в света-Huawei.

Изискванията към желаещите да кандидатстват по програмата са да бъдат студенти на възраст до 30 години, със засилен интерес към ИКТ индустрията, както и проактивни и готови за придобиване на нови знания. За да се включат в програмата, те трябва да изпратят CV и мотивационно писмо на [email protected], а повече за програмата могат да научат на специално създадения за нея уебсайт.

Срокът за кандидатстване е до 30 октомври 2021 г., а в средата на декември на официална онлайн церемония ще бъдат обявени имената на отличените по програмата студенти.

"В Huawei вярваме, че качественото образование трябва да бъде достъпно за всички млади хора, желаещи да придобият знания, опит и да посеят семена за своето бъдеще. Искаме да създадем положително трайно въздействие и да използваме иновациите, за да се справим с глобалните предизвикателства. Нашата цел е да дадем възможност на младите таланти да обменят мнения и знания с професионалисти в ИКТ сектора", коментира Дженсен Ли, генерален мениджърна"Huawei България".

След като се подадат кандидатурата си по имейл, одобрените кандидати ще трябва да се регистрират за програмата онлайн и да завършат 4 курса по ИКТ, препоръчани от Huawei. Курсовете обхващат теми като комуникация с данни, решения за съхранение, разработка на AI, алгоритми, свързани с традиционното машинно обучение и много други. Сред всички завършили успешно курсовете за самообучение и изпитите, Huawei ще избере топ 50.

"През последните години България се оказа сред лидерите в ИТ индустрията в Източна Европа. Тук работят едни от най-талантливите ИТ специалисти. В Huawei вярваме, че техните умения трябва да се развиват на ранен етап, за да станат сред най-добрите професионалисти. Секторът става все по-привлекателен за младите хора и ние искаме да им дадем необходимите знания и възможности да научат повече и да се развиват за по-светло бъдеще", допълва Дженсен Ли.

Обучителната програма ICT Talents Training - Huawei SFTF Scholarship Program е една от основните социално отговорни инициативи на технологичния лидер Huawei в България, която има за цел да подготви младите таланти за реалния бизнес свят, като им предостави уменията, знанията и начина на мислене, необходими, за да бъдат конкурентоспособни за работните места на бъдещето.

Повече за програмата ще откриете тук.

ЗА HUAWEI:

Huawei е водещ световен доставчик на инфраструктура за информационни и комуникационни технологии (ИКТ) и интелигентни устройства. С интегрирани решения в четири ключови области - телекомуникационни мрежи, ИТ, интелигентни устройства и облачни услуги - се ангажираме да донесем дигиталния свят до всеки човек, дом и организация за един напълно свързан, интелигентен свят. Цялостното портфолио от продукти, решения и услуги на Huawei са едновременно конкурентни и сигурни. Чрез открито сътрудничество с екосистемни партньори ние създаваме трайна стойност за нашите клиенти, като работим за овластяване на хората, обогатяваме живота в домашна среда и вдъхновяваме иновациите в организации от всякаква форма и мащаб.

В Huawei иновациите са фокусирани върху потребителските нужди. Инвестираме много в основни изследвания, съсредоточавайки се върху технологичните пробиви, които движат света напред. Имаме повече от 194 000 служители и работим в над 170 държави и региони. Основана през 1987 г., Huawei е частна компания, изцяло собственост на своите служители.

За повече информация посетете Huawei онлайн на www.huawei.com или ни последвайте на:

http://www.linkedin.com/company/Huawei http://www.twitter.com/Huawei