Проекти за 3D печат, високопроизводителни изчисления и иновативни финансови услуги участват в конкурса Digitalk & A1 Awards

До 21 януари 2022 г. се удължава срокът за кандидатстване на компаниите, внедрили нови технологии в бизнеса си през 2021 г.

Проекти за 3D печат, високопроизводителни изчисления и иновативни финансови услуги участват в конкурса Digitalk & A1 Awards
Проекти за 3D печат, високопроизводителни изчисления и иновативни финансови услуги участват в конкурса Digitalk & A1 Awards
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Проекти за 3D печат, високопроизводителни изчисления и иновативни финансови услуги участват в конкурса Digitalk & A1 Awards. Сред подадените вече кандидатури се открояват също така реализирани иновативни решения за дигитализирано управление на трудовите правоотношения, както и за интерактивно дистанционно обучение на служители. Освен в частния сектор сериозни претенденти за отличие има и в публичния, където също през изминалата година са реализирани интересни проекти с използването на нови технологии.

Кандидатстването за конкурса обаче все още не е приключило, като поради засиления интерес от страна на участниците заявления ще могат да се изпращат до 21 януари 2022 г. Компаниите, внедрили иновативни решения в бизнеса си, разполагат с още няколко дни да подадат своите заявки за проекти тук.

За първи път в България се провежда конкурс за приложение на нови технологии от гледна точка на бизнеса, който ги използва. В платформата на Digitalk & A1 Awards компаниите разказват за иновациите, които са имплементирали, и как те подобряват резултатите им. Историите на участниците ще бъдат публикувани на digitalk.bg/awards, за да покажат добрите примери от практиката и да дадат нови идеи и вдъхновение за трансформация на широк кръг от професионалисти от други компании.

За кого е конкурсът?

Конкурсът е насочен към организации от всички сектори на икономиката, които през 2021 г. са реализирали проекти с т.нар. технологии на бъдещето. Постъпилите в конкурса проекти ще бъдат оценени от жури, съставено от лидери в сферата на иновациите. Методологията на оценка на проектите е разработена специално за Digitalk & A1 Awards от PwC. Целта е да се отличат най-иновативните проекти с най-добрите практики по внедряване на технологични решения.

Как да кандидатствате?

Кандидатури за участие в конкурса могат да се подават тук.

Всяка компания има право да се включи с един проект, който е осъществен в рамките на календарната 2021 г. Всички постъпили заявки подлежат на първоначален преглед и селекция, преди да бъде съставен окончателният списък на тези, които са допуснати до оценяване. Срокът за кандидатстване е до 21 януари 2022 г.

Церемонията

Отличените проекти ще бъдат обявени на специална церемония, която ще се проведе през март 2022 г.

Журито на конкурса

Журито на Digitalk & A1 Awards се състои от 14 лидери в сферата на иновациите, в т.ч. представители на бизнеса, академичните среди, организациите с нестопанска цел, start-up общността и др. Те ще гарантират прецизно и равнопоставено оценяване на участниците при независими гледни точки и стриктно спазване на методологията на конкурса.

В състава на журито влизат:

  • Теодор Захов (издател, "Икономедиа")
  • Михаил Семерджиев (старши мениджър ICT услуги, А1)
  • Божидар Нейчев (съдружник, ръководител сделки Югоизточна Европа, PwC)
  • Илия Кръстев (председател, AIBEST)
  • Павлин Добрев (технически директор, Bosch.IО)
  • Светозар Георгиев (съосновател на "Телерик", "Телерик академия" и CampusX)
  • Нели Вачева (research manager, "IDC България")
  • Кирил Кирилов (IT Build, бивш дългогодишен ИТ мениджър на Алианц банк)
  • Калин Радев (главен изпълнителен директор, Software Group)
  • Радомир Миланов (управляващ директор, "SAP България")
  • Момчил Василев (управляващ директор, Endeavor)
  • Теодор Радев (мениджър продажби за Dell Technologies в България)
  • Горан Ангелов (изпълнителен директор, IBS)
  • Жени Бонева (заместник-председател, ISACA Sofia Chapter).