🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Milestone Systems инвестира 1 млн. лв. в разширение на офиса си

Софтуерната компания вече се простира на два етажа в Garitage Park, където работят над 200 души

С отварянето на ново помещение офисът на компанията в Garitage Park се помещава на 2 етажа
С отварянето на ново помещение офисът на компанията в Garitage Park се помещава на 2 етажа
С отварянето на ново помещение офисът на компанията в Garitage Park се помещава на 2 етажа    ©  Надежда Чипева
С отварянето на ново помещение офисът на компанията в Garitage Park се помещава на 2 етажа    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Софтуерната компания с датски корени и български офис Milestone Systems инвестира в разширяване на офисните си площи в Garitage Park на "Околовръстен път" в София. Тя взима нов етаж, с което увеличава капацитета за екипа си с още 70 места. Цената на инвестицията, казват от Milestone, е над 1 млн. лв., а освен офис площи новият етаж разполага и с Concept Center, където клиентите ще могат да виждат ефекта от интеграцията на системите на компанията в демо стая с LEGO макет на умен град.

Основна причина за отварянето на нов етаж е "нуждата от колаборация между екипите," твърдят от компанията, която има изградена стратегия за набиране на служители в местния клон за следващите 5 години.

Българското звено

Milestone Systems разработва софтуер за камери и системи за видеонаблюдение. Компанията е базирана в Копенхаген, Дания, и е основана през 1998 г. Приходите й за 2021 г. са около 1.1 млрд. датски крони, или 158 млн. долара. Общо в групата работят около 1300 души. София е основен международен център, който към момента има 220 специалисти, разпределени в два основни екипа - софтуерни разработки и продажби.

В софийския офис на служителите се предлага възможност за хибридна работа, като задължително е да прекарват поне част от времето си заедно с останалите от екипа в Garitage Park. Увеличеният капацитет предполага и наемане на още специалисти. От компанията потвърждават, че има отворени позиции, но твърдят, че растежът на екипа ще е органичен. "Планираме да наемем още 100 души в рамките на следващите пет години", съобщават от Milestone Systems.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар