🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино

Какво ново в стрийминг платформите и на малкия екран

Тайгър І

Тайгър Уудс е световноизвестният професионален състезател по голф, чийто обрат в живота и кариерата се разигра пред очите ни. Документалният филм в две части представя възхода, падението и епичното завръщане на легендата в спорта. Постигнал невъобразима слава и успех в голфа, животът на Тайгър взима и неочакван обрат. Филмът се фокусира върхъ хората, които познават спортиста най-добре, и дава думата на жената в центъра на секс скандала, променил завинаги света на Тайгър, която за първи път ще наруши мълчанието си.

Премиера в HBO GO

Radium Girls

Филм, базиран на реални събития и места. През 20-те години, когато радият се рекламира като светеща субстанция с ползи за здравето, две сестри тийнейджърки свързват двата края, работейки във фабрика за радий в Ню Джърси. На поточната линия те рисуват мънички лица върху циферблата на светещи в тъмното часовници, многократно облизвайки четките си, за да им придадат фин връх. Беси (Джоуи Кинг) иска да бъде холивудска звезда, а Джо (Аби Куин) - археолог, но мечтите им бързо се разбиват, когато здравето на едната започва да се влошава. По стечение на обстоятелствата научават за група, която вярва, че радият е токсичен и излагането под негово влияние може да бъде фатално и борбата им с фабриката започва.

Премиера в Netflix, 16 януари

Outside the Wire

Пилот на дронове (Дамсън Идрис, Snowfall) е изпратен в смъртоносна милитаризирана зона, където се оказва, че трябва да работи с полицай андроид (Антъни Маки - Altered Carbon, Captain America). Целта на двамата е да намерят специално устройство, което би предизвикало края на света, ако попадне в грешните ръце. Сай-фай екшън с много престрелки и ефекти, режисиран от Микаел Хафстрьом (1408, Escape Plan)

Премиера, Netflix, 15 януари

Фабрика за храна

Общо 26 половинчасови епизода ще ни отведат право зад изумителна производствена линия, отговорна за създаването на любимите на всички храни. От пресните съставки до готовите продукти като пакетче чипс, кен бира и опаковка шоколад - поредицата разкрива как точно любимите на мнозина масово произвеждани продукти стигат от фабриката до масата ни.

Премиера по National Geographic

Шиндиси

Филм по действителни събития от времето на руската военна намеса в Грузия през 2008 г. Шиндиси е село близо до Тбилиси, в което руски окупационни войски обкръжават грузински военни, след като е обещан мирен коридор. Руските части не само нарушават хуманитарната спогодба, обещана в помощ за ранените и достойно погребение за загиналите, но и откриват огън. Един разказ за мъж, който не подозира каква вътрешна сила притежава и се превръща в герой в истинския смисъл на думата. Това е грузинската номинация за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм.

Премиера по HBOGО

Убийство в Бруклин

Историята на филма от 2019 г., режисиран от Едуард Нортън, ни пренася в 50-те години в Ню Йорк. Актьорът влиза в ролята на самотен частен детектив със синдром на Турет, който се опитва да открие убиеца на своя ментор и единствен приятел Франк Мина, в ролята е Брус Уилис. Мистерията ще го отведе от пропитите с миризмата на джин джаз клубове в Харлем до опасните гета на Бруклин и нюйоркските палати на търгуващите с власт и ще трябва да се изправи срещу гангстери, корупция и най-опасния човек в града.

Премиера HBO, 17 януари, 21:00 ч.

Spycraft

Шпионството е сериозен бизнес и през цялата история инструментите, разработени за него, са имали толкова голямо значение, колко самите шпиони. Документалният филм разглежда технологиите зад някои от най-големите шпионски случаи, умовете, които са ги измислили, и агентите, които са ги използвали.

Премиера в Netflix, 20 януари

Все още няма коментари
Нов коментар