🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Календар | "Маргаритка" в Quartal, крафт бира, комикси, "Престъпления на сърцето"

Избрани предложения за свободното време

Стоян Радев поставя "Престъпления на сърцето" пиесата на американската драматуржка, сценаристка и актриса Бет Хенли, спечелила "Пулицър" за драма през 1981 г.
Стоян Радев поставя "Престъпления на сърцето" пиесата на американската драматуржка, сценаристка и актриса Бет Хенли, спечелила "Пулицър" за драма през 1981 г.
Стоян Радев поставя "Престъпления на сърцето" пиесата на американската драматуржка, сценаристка и актриса Бет Хенли, спечелила "Пулицър" за драма през 1981 г.
Стоян Радев поставя "Престъпления на сърцето" пиесата на американската драматуржка, сценаристка и актриса Бет Хенли, спечелила "Пулицър" за драма през 1981 г.

8, 9, 10, 14, 15, 16 и 17.07

Летящият холандец. Премиера на най-романтичната опера на Рихард Вагнер в рамките на третия фестивал "Музи на водата" на Софийската опера и балет. Новият проект сменя два декора и има три международни солистични състава, в един от които участие взема и басът Курт Ридъл - гласът на най-големите оперни сцени, сред които Виенската държавна опера, Метрополитън опера, Миланската скала, Парижката опера, Ковънт гардън. Езеро Панчарево/до Национална гребна база "Средец", 20:00 ч. билети в мрежата на Eventim: 30 - 60 лв.

8.07

Министър на щастието. Премиера на комедиен спектакъл, събиращ в себе си най-добрите и силните текстове на Оля Малинова - главен виновник за най-големия стендъп в България - One Night Stand, и вече популярна с дръзките си интерпретации на ежедневни теми и богатото си въображение комедиантка. В самостоятелното си шоу тя няма да спести и секунда смях, истерия и истински дълбоки размисли върху това кои сме ние и какво ни прави това, което сме. Sofia Summer Fest, зад музея "Земята и хората", за лица 18+, 20:00 ч.. Билети в продажба в мрежата на Eventim и Ticketportal: 23 лв., в самия ден на вход: 30 лв, VIP: 40 лв.

9.07

Четирима италиански тенори - Viva Italia. Тенорите Джовани Мария Палмия, Уго Тарквини, Алесандро д'Акриса и Федерико Сера ще представят 100-ия си спектакъл в София, част от лятното им турне със Симфониета - Враца. Те ще изпълнят новата си програма, включваща едни от най-популярните оперни арии и канцонети: Il Lamento di Federico, Che gelida manina, Una furtiva lacrima, La donna e mobile, Nessun Dorma, O, sole mio, Torna A Surriento, Volare и други. Парк-театър "Борисова градина", 20:30 ч. Билети от касата, в мрежата на Eventim и Ticketportal, 15 - 30 лв.

9.07

Сънят на Пилат. Зрелищната и пищна танцова мистерия по романа на Булгаков "Майстора и Маргарита" с музика на Стефан Димитров и хореографията на Василий Медведев открива седмото издание на международния летен сезон на оперните театри "Сцена на вековете". Балетът се реализира от Старозагорската опера с директор Огнян Драганов, с участието на цялата многонационална балетна трупа на театъра. Велико Търново, крепост "Царевец", 21.00 ч. Предварителна продажба на билети: Туристически информационен център на Велико Търново

9 - 10.07

Quartal x 2 b-day party. Двудневно парти като за втори рожден ден.. Мястото са подготвили програма за малки и големи. Ще гостува "Маргаритка", ще има шоу с големи сапунени мехури, DJ party, коктейли, изненади и възможност да участвате в томбола с награди. Quartal Food Park

9 - 10.07

Stroeja Open Air Craft Beer Festival. Двудневен фестивал, по време на който ще дегустирате и пиете на воля десетки видове крафт бира от 14 различни български и чуждестранни пивоварни. Те вървят с храна и музика - в събота селекцията е от Selector Onzy & Anton Hristov Djust, а на живо ще сврят "Уикеда", в неделя диджеи са Mr. Nobody & Feel, последвани от изпълнения на Cool Den. B:EAT, 11:00 - 23:00 ч., вход свободен

10.07

В света на музиката. Концерт под звездите на цигуларя Веско Ешкенази и акордеонистката Вероника Тодорова с Плевенската филхармония, част от националното им турне. В програмата - музика от Астор Пиацола, Енио Мориконе, Джон Уилямс, Петко Стайнов, Майкъл Джексън, Queen и др. Диригент е маестро Георги Милтиядов. Варна, Летен театър, 20:00 ч. Билети от касата и от мрежата на Eventim: 15 - 30 лв.

12.07

Престъпления на сърцето. Премиера на пиесата на американската драматуржка, сценаристка и актриса Бет Хенли, спечелила "Пулицър" за драма през 1981 г. и номинация за награда "Тони", впоследствие адаптирана за големия екран и номинирана за "Оскар" за най-добър адаптиран сценарий. "Но не наградите, а подаръците, които този текст раздава на публиката, са причината да го изберем отново, обяснява режисьорът на постановката Стоян Радев - проницателност, самоирония, чистота, свобода, красота, състрадателност... Престъпленията на сърцето са тези, от които произтичат всички останали, затова към тях трябва да се отнасяме много внимателно". С Ярослава Павлова, Рая Пеева, Мила Люцканова и др. Младежки театър, 19:00 ч., билети от касата: 12 - 14 лв.

12.07

Hop-Hop. Соло цирковият пърформанс на Симоне Романо е базиран на цирковото изкуство, клоунада и интеракция с публиката чрез жонглиране, стойки на ръце, и манипулация на предмети. Той носи визуален и жестов език, позволяващ на зрителя да се свърже с артиста и въображаемия му свят. Сцена "Дерида", 19:30 ч., билети от мрежата на EpayGo, на касите на EasyPay или на място преди събитието с предварителна резервация чрез съобщение до страницата или имейл на [email protected], 10 - 15 лв.

12.07

Опашката. Гледаме сценичната версия на романа на Захари Карабашлиев, поставена от Явор Гърдев и на софийска сцена. Известен писател в разцвета на жизнените и творческите си сили получава предложение от мъглява политическа структура да се включи в борбата за президентския пост. Предложението идва като гръм от ясно небе и първоначално изглежда на писателя нелепо, но постепенно той започва да гледа сериозно на предизвикателството. С участието на Владимир Карамазов, Надя Керанова, Михаил Билалов и др. Народен театър "Иван Вазов", 19:00 ч.

13 и 14.07

Il Volo Sings Morricone and More. Още един концерт на италиански класически изпълнители - Пиеро Бароне, Иняцио Боскето и Джанлука Джинобле представят в България техния най-нов проект в чест на знаменития композитор Енио Мориконе и неговата филмова музика. Очаквайте емоционално пътешествие през изкуството и музиката на един от най-великите композитори на ХХ век една година след смъртта му с емблематични кинокадри и цял симфоничен оркестър. 11 юли, Пловдив, Античен театър; 13 и 14 юли, София, парк-център "Юнак", 20:00 ч. Билети в мрежата на Eventim: 90 - 140 лв.

14.07

Vive La France. Отбелязваме деня на националния празник на Франция с храна, напитки, музика в центъра на столицата. Градината зад "Библиотеката" ще се превърне в малко френско селце - с пазар, на който има типични френски продукти, с игрище за петанк и уроци за начинаещи, популярните шансони на Жо Дасен, Азнавур, Пиаф, излъчване на Тур дьо Франс, а вечерта на открито ще звучи музиката на Ginger Groove и техният френски репертоар от известни хитове. За децата - детски кът с аниматор. Once Upon a Time Biblioteka, 10:30 ч., вход свободен

до 20.07

София комикс експо. В трета национална изложба на българския комикс участват активни български комикс артисти, които работят в страната и в чужбина. Богатата експозиция показва какво е развитието през последните няколко години на тези над 40 художници, както и че българската комикс култура не само е жива, но се развива изключително успешно, без ограничения за жанр и стил.

СБХ, "Шипка" 6, 1 А

15 - 17.07

Соларни дни с "Грийнпийс". Това събитие, част от съпътстващата програма на 25-ото Биенале на хумора и сатирата в изкуството в Габрово, поставя темата "Икономия на средствата" и насочва вниманието ни към енергийната независимост и как да намалим сметките си, като използваме възобновяема енергия. Програмата му включва прожекция на филма на Patagonia - We the Power, посветен на енергийни общности в Европа, изпълнения на популярни песни в поп-суинг аранжимент от група Wet Pebbles в концерт, захранен с енергия от слънцето, рисувате с децата и включване в разговори за това как да произвеждаме сами енергията, която ни е необходима. Габрово, Музей на хумора и сатирата, вход свободен