🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Домашно кино: нов сериал от Николас Виндинг Рефн

Какво ново по стрийминг платформите

Copenhagen Cowboy

Нов минисериал от Николас Виндинг Рефн - датския филмов режисьор, продуцент и сценарист, известен с провокативния си концептуален си ноар стил и криминални сюжети ("Неоновият демон", "Само Бог прощава", Drive). Последната му работа е потънала в много неон и кръв поредица, проследяваща енигматичната Миу - млада дама, която затъва в криминалния свят на Копенхаген. Мрачни, свръхестествени, стилизирани и с минимален диалог, шестте епизода ни потапят в специфична ноар атмосфера с музиката на Клиф Мартинез.

Премиера, Netflix

Vikings: Valhalla 2

Вторият сезон продължава оттам, откъдето спря предишният. Новите епизоди изследват нарастващото напрежение и жестоките конфронтации между наследниците на викингите, местните хора и кралските особи на Англия в края на викингската епоха.

Премиера, Netflix

Kaleidoscope

Сериал, чиито епизоди могат да се гледат в произволна последователност, нелинеарно. Проектът е замислен така, че всяка тяхна различна подредба повлиява на изживяването на зрителите и дава различна гледна точка към сюжета, героите, въпросите и отговорите, свързани с един от най-големите обири в САЩ. Историята идва от реалния живот, когато 70 милиарда долара изчезват от банка в центъра на Манхатън по време на урагана Санди.

Премиера, Netflix