Децата и парите: Епизод 3 - Как да спестяваме по време на криза и да се подготвим за неочаквани събития

Главният изпълнителен директор на "Булстрад Живот" Светла Несторова отговаря на въпросите на 14-годишната Андреа Йорданова за основните принципи на спестяването и застраховането

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Икономиката и бизнес организациите много приличат на тялото. Когато си здрав и взимаш разумни решения за това как да се храниш и движиш, това подобрява общото състояние на тялото ти и като се разболееш, този добър имунитет ти се отплаща, като заболяването мине много по-леко. Същото е и с бизнес организациите - тези, които са управлявали парите си разумно, са тези, които обикновено се справят добре и в кризите, докато организации, които са се държали рисково и хазартно, ще платят висока цена за това в кризата."

Така главният изпълнителен директор на животозастрахователното дружество "Булстрад Живот Виена Иншурънс груп" Светла Несторова обяснява защо е важно да се подготвим за кризите още в периодите на растеж на икономиката. В новия епизод на образователния подкаст за практични финанси "Децата и парите" тя отговаря на въпросите на 14-годишната Андреа Йорданова, ученичка в Britanica Park School в София, за основните принципи при спестяването, инвестирането и застраховането. В епизода ще научите как да спестяваме успешно, що е то доходност и ликвидност на спестяванията и как застраховките ни помагат да се погрижим за здравето и парите си.

Подкастът "Децата и парите" е съвместен проект на "Капитал" и неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria, която разработва образователни програми в сферата на финансовата грамотност и предприемачеството. А идеята му е да е в помощ на деца и родители, когато разговарят у дома за парите и тяхната стойност.

В рамките на десет епизода ще си говорим за ролята на парите в нашия живот, как децата могат да участват активно в планирането на семейните финанси, как да спестяват и да инвестират, как работят банките, как се движат парите в икономиката и дори какво е нужно, за да започнеш собствен бизнес.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Децата и парите" в Spotify , Apple Podcasts или ни последвайте в SoundCloud. Можете да следите подкаста и като добавите този RSS фийд във вашата програма за подкасти.

"Децата и парите" се реализира с подкрепата на MasterCard.

Обратна връзка за "Децата и парите" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Бележка от редактора: Разговорът със Светла Несторова и Андреа Йорданова е записан на 10 април.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал