Децата и парите: Епизод 2 - А и Б на глобалната икономика

Предприемачът Иво Прокопиев отговаря на въпросите на 17-годишната Жанет Таблова за свързаността на световните парични потоци, зависимостта от Китай и икономическите последствия от коронавируса

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Как и защо Китай се е превърнал във фабриката на света? Ще се промени ли това след като коронавирусът, затвори за дълго време много производства в азиатската страна? И какви последствия можем да очакваме от разпространението на болестта по света върху глобалните вериги на доставки, потреблението и начина ни на живот?

Във втория епизод на поредицата за практични финанси "Децата и парите" предприемачът и издател на "Капитал" Иво Прокопиев отговаря на въпросите на 17-годишната Жанет Таблова от 91-ва Немска езикова гимназия в София. Те разговарят още за това как коронакризата влияе на цените на определени стоки в момента, що е то инфлация и дефлация, как се произвеждат парите и как държавите определят данъците си.

Подкастът "Децата и парите" е съвместен проект на "Капитал" и неправителствената организация Junior Achievement Bulgaria, която разработва образователни програми в сферата на финансовата грамотност и предприемачеството. А идеята му е да е в помощ на деца и родители, когато разговарят у дома за парите и тяхната стойност.

В рамките на десет епизода ще си говорим за ролята на парите в нашия живот, как децата могат

да участват активно в планирането на семейните финанси, как да спестяват и да инвестират своите спестявания, как работят банките, как се движат парите в икономиката и дори какво е нужно, за да започнеш собствен бизнес.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Децата и парите" в Spotify , Apple Podcasts или ни последвайте в SoundCloud. Можете да следите подкаста и като добавите този RSS фийд във вашата програма за подкасти.

"Децата и парите" се реализира с подкрепата на MasterCard.

Обратна връзка за "Децата и парите" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Бележка от редактора: Разговорът с Иво Прокопиев и Жанет Таблова е записан на 12 март.

2 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    mediaworld avatar :-|
    mediaworld
    • - 1

    Какъв софистициран и в същото време безумен начин да се натегнете на шефа и да му осигурите поле за изява...

    Нередност?
  • 2
    koleto avatar :-|
    komitata

    Когато има какво да каже един човек, няма значение шеф ли е или слуга.

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал