Подкаст: Ще се превърне ли Web3 в следващото голямо нещо?

Разговор с Валентин Михов, съосновател на Daedalus и участник в конференцията Digitalk 2022

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Най-популярното приложение на т.нар. Web3 в момента са децентрализираните финанси. Технологията обаче позволява много повече функционалности и бизнес модели, базирани на токенизация. Какви са възможностите пред компаниите, които насочват усилията си в тази посока? В Digitalk The Podcast разговаряме с Валентин Михов, съосновател на Daedalus и участник в конференцията Digitalk 2022. Събитието ще се проведе на 12 май 2022 г. в Sofia Tech Park в хибриден формат, който позволява и присъствие на живо, и проследяване от дистанция. Билети и повече информация за събитието можете да намерите на conference.digitalk.bg и events.capital.bg.

Децентрализираните финанси показаха, че има пазар за подобен тип отворени приложения. Web3 обаче далеч не свършва с финансовите услуги. Технологията може да бъде използвана в света на социалните мрежи и гейминг индустрията, предстои разработката на още редица интересни модели на база на съществуващите бизнеси. "Web3 дава възможност за въвеждане на Play-to-earn модел, както и за обръщане на моделите на растеж", казва Валентин Михов в подкаста. В рамките на конференцията Digitalk той ще бъде сред участниците в дискусията за Web3 технологии.

В епизода ще чуете още:

  • Какви реални приложения има технологията?
  • Има ли полза за традиционните бизнеси?
  • С какво дадена Web3 компания може да привлече вниманието на инвеститорите?

Очаквайте следващите епизоди на подкаста на Digitalk.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал