Подкаст: Как технологиите трансформират сделките с имоти

Наталия Караянева, изпълнителен директор на Propy и участник в конференцията Digitalk 2022 разказва за тенденциите и бъдещето при дигитализацията на имотните сделки

Наталия Караянева, изпълнителен директор на Propy
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

През последните години станахме свидетели на навлизането на множество технологични решения, които променят традиционното търсене, покупка, продажба и наем на имоти. Доколко дигитализирана е вече индустрията и какви промени предстоят, разговаряме с Наталия Караянева, изпълнителен директор на базираната в Силициевата долина компанията Propy и участник в конференцията Digitalk 2022. Събитието ще се проведе на 12 май 2022 г. в Sofia Tech Park в хибриден формат, който позволява и присъствие на живо, и проследяване от дистанция. Билети* и повече информация за събитието можете да намерите на conference.digitalk.bg и events.capital.bg.

С бързи темпове пазарът на недвижими имоти се трансформира с въвеждането на виртуални огледи, смарт договори и платформи, базирани на изкуствен интелект. В центъра на тези промени стои и българският екип на Propy, който революционизира покупката на имоти чрез блокчейн, прави сделки чрез смарт договори и въвежда NFT за недвижими имоти. "Всички ние живеем в свят - комбинация от реалността и виртуалност. Работим онлайн, пазаруваме онлайн, нетърпеливи сме да получим желаната вещ на момента. Във връзка с това съвсем нормално е следващата стъпка по веригата да бъде покупка на имот изцяло онлайн и само с няколко клика. Затова виждаме, че изкуственият интелект и блокчейн сега навлизат в тази сфера", казва Караянева. В рамките на конференцията Digitalk тя ще бъде лектор в панела за технологични иновации и ще разкаже за бъдещето на недвижимите имоти.

В епизода ще чуете още:

  • Какви са разликите между американския и европейския пазар по отношение на прилаганите технологии?
  • Как ще протичат имотните сделки в бъдеще и как иновациите могат да помогнат за гарантирането на бързина и сигурност?
  • Как се става сериен предприемач в Силициевата долина и каква е тайната на успеха?

Очаквайте следващите епизоди на подкаста на Digitalk.

*Всички годишни абонати на "Капитал" могат да се възползват от безплатен онлайн достъп до събитието, въвеждайки специален промокод. За да получите своя код, пишете на [email protected].

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал