Тихата енергийна революция

Ивайло Станчев за миграцията на българския бизнес към слънчева енергия и какви ефекти ще има тя върху енергийната система на страната

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

На полето на бизнеса от известно време се случва една тиха, но важна революция. През последната година стотици фирми започнаха да произвеждат сами част от тока, който ползват, за да работят, чрез енергия от слънцето, а хиляди други в момента се подготвят за този преход.

Редица фактори ще направят този модел масов до няколко години и ще променят енергийната система на страната, а от това ще последват много ползи както за гражданите и бизнеса, така и за средата. Икономическият редактор Ивайло Станчев разказва за това в новия епизод на седмичния подкаст "Гласът на Капитал". В епизода ще чуете още какви ползи за бизнеса имат соларните инвестиции освен спестените разходи, кога подобна енергийна независимост ще е възможна и за гражданите и колко обиколки изостава държавата по отношение на зелената енергия.

"Гласът на "Капитал" е седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна актуална тема от политиката, икономиката или бизнеса в дълбочина, с контекст и анализ.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Чуйте и предишния епизод:

Тоталната власт на прокурорите

Росен Босев разказва как и защо от Татарчев до Гешев прокуратурата е запазила тоталитарния си образ отпреди промените и как може да се реформира

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар