🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Подкаст: Скъп, прескъп ток наш

Защо цената за тока расте за домакинства и бизнеси

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Цената на тока е тема, съпроводена от - извинете клишето - високо напрежение. Заради нея са падали правителства, бизнеси фалират или спират производство, домакинства изпадат в тежко финансово състояние. Още в топлите месеци на тази година борсовата цена на тока достигна рекорди, особено на борсата, от която купуват електричество всички юридически лица. Парадоксалното е, че много от тях не го знаят. Не знаят и че плащат възможно най-неизгодната цена.

"Защо токът е скъп" е евъргрийн въпрос и темата на тазседмичния епизод на подкаста "Гласът на Капитал" с водещ Йоан Запрянов и гости журналистът Иглика Филипова и редакторът Ивайло Станчев. Причините за скъпия ток, а наред с него и природния газ, са комплексни и трудно могат да бъдат събрани в едно изречение. И макар темата да е сложна, бизнесите задължително трябва да се запознаят с нея и да разберат защо сметките им са се повишили с над 50%, дори сравнени с "нормалната" 2019 г.

В епизода ще чуете още:

  • Кои бизнеси страдат най-много и кои решиха да прекратят за кратко дейността си заради цената на тока
  • Каква е ролята на КЕВР и държавата в цялата ситуация
  • Кога може да се очаква спад в цената на електроенергията

"Гласът на Капитал" e седмичен подкаст, в който журналистите разказват интересна история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ и в който търсим мнения от експерти от света на политиката, икономиката или бизнеса за важните въпроси на нашето време.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Гласът на "Капитал" в Apple Podcasts, Google Podcasts или Spotify. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

Обратна връзка за "Гласът на "Капитал" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар