Подкаст: Софийски бюджет в горчив СОС

Столичният общински съвет не работи вече над два месеца, а без него няма реално управление

Капитал    ©  Капитал
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Гласът на Капитал

Още подкасти Гласът на Капитал

„Гласът на Капитал“ е седмичен подкаст, в който журналистите разказват най-важната история от седмицата в дълбочина, с контекст и анализ.

  • SoundCloud на Гласът на Капитал
  • Spotify на Гласът на Капитал
  • iTunes на Гласът на Капитал
  • Storytel Podcasts на Гласът на Капитал
  • YouTube на Гласът на Капитал
  • RSS Feed на Гласът на Капитал

Очакванията за "бял дим" над Столичния общински съвет (СОС), каквито надежди изрази Вили Лилков в сряда, за пореден път бяха попарени. Новият кандидат на победителите в местните избори ПП-ДБ-СС Цветомир Петров не успя да събере нужния брой гласове. Причините тепърва ще се изясняват, а следващият опит ще бъде след две седмици. Във въздуха е и въпросът дали да има нови градски избори за общински съветници.

Очаквания да има избран председател на СОС имаше предимно, защото София трябва да гласува новия си бюджет. Той е написан от екипа на кмета Васил Терзиев, но въпросът е, че ако няма общински съвет, няма и бюджет. На практика в момента Терзиев няма нито властта, нито средствата да промени почти нищо в София.

Невъзможността на СОС да реши не само своите проблеми, но и тези на софиянци, както и предложеният нов бюджет, са основните теми на тазседмичния епизод на "Гласът на Капитал" с водещ Йоан Запрянов и гост Анина Сантова.

Все още няма коментари
Нов коментар