Епизод 14 - Слушателите говорят за пари

В последния епизод от Сезон 1 на "Парите говорят" четирима души разказват за първите си стъпки в инвестирането

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

С близо 200 хиляди слушания и четири истории на слушатели, вдъхновени от подкаста, приключва първият сезон на "Парите говорят".

В последния епизод ще чуете четирима души да разказват за своите първи стъпки в инвестирането - как са намерили своя професионален съветник в областта, как и в какво са избрали да вложат спестяванията си и кои сектори според тях са най-динамични и атрактивни за инвестиции. Слушателите споделят още какво е тяхното поведение като инвеститори и как разговарят с децата си за стойността на парите.

Бележка от редактора: Разговорът с Ива, Деян, Влади и Радослав е записан на 24 февруари, малко преди последните развития на пазарите и COVID-19

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори интернет" и "Капитал". В поредица от епизоди интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови иновации, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Чуйте и другите епизоди от Сезон 1:

Епизод 1: Инвестициите в недвижими имоти - дали, кога и как

Строителният предприемач Бисер Боев обяснява защо дори при нова криза цените на добрите имоти в София няма да паднат.

Епизод 2: Кои инвестиции са рискови

Инвестиционните експерти Радослав Рачев и Апостол Апостолов съветват как да се управляват спестяванията.

Епизод 3: Дългосрочно инвестиране, фондове и доверително управление

Съдружникът в Expat Capital Никола Янков разяснява какви са инвестиционните възможности, достъпни за хората в България.

Епизод 4: Как да си изберем управляващо дружество

Никола Янков от Expat Capital и Мая Янкова от "Алфа асет мениджмънт" разказват за договорните фондове и защо в тях трябва да се инвестира с дългосрочна цел.

Епизод 5: Пирамиди, Понци схеми и как да се предпазим от тях

Журналистът от "Капитал" Николай Стоянов дава идеи как се разпознават финансовите измами.

Епизод 6: Що е то финтех и как ни улеснява живота

Ваня Манова и Иван Хаджов от MasterCard разказват за финансовите иновации и как ни помагат да оптимизираме разходите си.

Епизод 7: Как да печелим от чиста енергия

Марияна Янева от Renewables Now разказва за дизайна на пазара на зелена енергия, технологиите, които го движат, и възможностите за инвестиции.

Епизод 8: Застраховките с елемент на инвестиция и ползата от това да спестяваме доброволно за пенсия

Антон Дуков от MetLife и Анастас Петров от "NN Пенсионно осигуряване" съветват как да постигнем дългосрочна финансова стабилност.

Епизод 9: Децата и парите: от джобните до финансовата им независимост

Финансовият консултант Стойне Василев и образователният експерт Вера Петканчин дават практични съвети как да учим децата си да спестяват и инвестират.

Епизод 10: Стартъп: какво е нужно, за да успеем

Златолина Мукова от NEVEQ и Даниел Томов от Eleven за предприемаческата среда в региона и как да привлечем инвеститори, ако имаме бизнес идея.

Епизод 11 - Инвестиции в технологични компании: големите 5, еднорозите, финтех и автономният транспорт

Цветослав Цачев от "Елана трейдинг" и Тенко Николов от SiteGround разказват как да спечелим от технологичния бум.

Епизод 12 - Бизнес или частни имоти - как да инвестираме в пазарен бум

Таня Косева-Бошова и Георги Павлов за това какви инвестиционни стратегии да следваме при отдаване на жилищe под наем, AirBnb или офис площи.

Епизод 13 - Злато, сребро и ценни метали - какво трябва да знаем за инвестициите в ценности

Макс Баклаян от "Tavex България" и Божидар Тодоров от "Алфа асет мениджмънт" обясняват защо златото покачва стойността си и как да го съхраняваме правилно.

"Парите говорят" се реализира с подкрепата на MasterCard.

Обратна връзка за "Парите говорят" можете да ни изпращате на [email protected] или в познатите ви профили на "Капитал" във Facebook и Twitter.

Все още няма коментари
Нов коментар

Още от Капитал