🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Как бизнесите могат да спечелят от свободния пазар на ток

Юри Катанов от "ТОКИ" и адвокат Диана Колева за това как малките фирми могат да си изберат доставчик на ток и да спестят разходи покрай отварянето на пазара

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

От началото на октомври всички компании в България са задължени да преминат на свободния пазар на ток. И ако средните и големите фирми вече имат опит с него, то малките бизнеси като магазини, ресторанти, фризьорски салони, зъболекарски кабинети и т.н. тепърва могат и е нужно сами да направят избора си на доставчик на ток.

Какво печели бизнесът от отварянето на пазара и как става изборът на доставчик на ток - това е темата на новия епизод на подкаста за инвестиции и финансово планиране "Парите говорят". Гостуват адвокатът по енергийно право Диана Колева и управляващият партньор в дигиталната платформа за търговия с електричество "ТОКИ" Юри Катанов. Те обясняват какви са стъпките за излизане на пазара на свободна електроенергия, къде фирмите могат да си изберат доставчик, как могат да направят сравнение на цените на различните търговци и как ще става ценообразуването на електрическата енергия оттук насетне.

От епизода ще научите още, че България е последната страна в ЕС, която либерализира пазара си на ток, и кога страната ни ще направи този преход и за 5-те милиона домакинства.

Ако този епизод ви хареса и искате да слушате новите епизоди веднага щом излязат, абонирайте се за "Парите говорят" в Apple Podcasts, Google Podcasts, Spotify или ни последвайте в SoundCloud. Може да следите подкаста и като добавите този RSS Feed във вашата програма за подкасти.

"Парите говорят" е подкаст сериал за инвестиции и финансово планиране на мрежата за български подкасти "Говори интернет" и "Капитал". В поредица от епизоди интересни и компетентни събеседници съветват как да се инвестира умно в недвижими имоти, криптовалути, борсово търгувани фондове, финансови иновации, алтернативни източници на енергия, AI и др.

Всички епизоди на "Парите говорят" можете да намерите тук.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    pus37651833 avatar :-|
    pus37651833

    От търговията с ток бизнесите могат да спечелят, но може и да загубят. Същото се отнася и за търговците. Преди няколко години доста от тях глътнаха вода. Без наблюдение и следене на товара във близко до реалното време това е доста вероятно да се случи отново. Малко повече по въпроса.
    https://thingslog.com/bg/2020/08/27/targovia-s-tok/

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал