Подкаст с Деница Сачева: ГЕРБ нямат кандидат-премиер, защото президентът ще бави мандата

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

"Първа точка" е видеоподкаст на "Капитал" с водещ Полина Паунова. Включва поредица интервюта по съществените актуални и политически теми. Разговорите можете да следите всеки четвъртък на живо от 16 часа на сайта на "Капитал" и във фейсбук страницата на "Капитал". Съдържанието е достъпно и на подкаст страницата ни, както и във всички аудиоплатформи: SoundCloud, Spotify, iTunes и Google Podcasts.

ГЕРБ все още не са решили кого да номинират за министър-председател, защото президентът е казал на партията, че и следващата седмица ще провежда консултации с парламентарните групи. Т.е. мандатът няма да бъде връчен до 4 ноември. Това стана ясно от думите на народния представител от партията Деница Сачева.

В четвъртък тя гостува в подкаста "Първа точка".

Първоначално Сачева обяви, че ако ГЕРБ не състави правителство с първия мандат, формацията няма да подкрепи останалите партии в опитите да съставят кабинет. Впоследствие обаче депутатката се присъедини към мнението на шефката на парламентарната група формацията, че ГЕРБ все пак може и да подкрепят кабинет с друг мандат.

След като бъде връчен мандатът на кандидат-премиера на Борисовата партия, тя ще покани на разговори за съставяне на правителство всички парламентарни групи (без "Възраждане").

На първо място ГЕРБ щели да разговарят с "евроатлантическите партии". Дали е възможно хората на Бойко Борисов да предложат кабинет само с ДПС Сачева не отговори. Тя напомни само, че "конгресът на ГЕРБ има решение да не се коалира с БСП".

Пред "Капитал" Сачева защити връщането на хартиената бюлетина. Наред с това тя обясни, че групата на ГЕРБ сериозно се е заела със "съдебната реформа". И освен срещата с главния прокурор партията планира да покани на срещи още представители на адвокатурата и двете върховни съдилища.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    BBB avatar :-|
    D.r D
    • - 1
    • + 1

    Капитал се опитва - видимо - на всяка цена да го отиграе топла връзка между ДБ и Герб, белким се гушнат отново във властовите чаршафи.
    Просто погледнете "героите" на рубриката на комисар Паунова досега:
    1. Радомир Чолаков (Герб),
    2.Иван Гешев (гл.прокурор, единствена кандидатура на Герб),
    3. Христос Иванов (ДБ),
    4. Деница Сачева (пак Герб).

    Хората на баце бавно нещата натам и чакат Христос да се преориентира от холограмата си ПП и да заведе жълтопаветната си сотня в спалнята. Сиренцето в капана е властта.

    Въпросът е дали зажаднелият за медии и начесване на егото Христос, прочул се от десетилетия с приказките (и яловите си действия) по т.нар. правосъдна реформа, този път няма да гризне сиренцето в капана.
    По времето на РБ го обикаляше и само чувството за самосъхранение го отърва от резила на д-р Пепи М, Кунева-Пръмова и вся остальная, например.

    Дали ще устиска сега Христос?

    Нередност?
Нов коментар

Още от Капитал