🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

София ще избира изпълнител за почистване и зимна поддръжка на републикански пътища

Обществената поръчка е на стойност 8.4 млн. лв. без ДДС и е за участъци от общо 29 км

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Срокът за подаване на оферти за обществената поръчка за почистване и зимна поддръжка на участъци от републикански пътища изтече в петък. Тя е за 8.4 млн. лв. за срок от 4 години, а общият брой на километрите за обслужване - 29. Това е поредното дългогодишно споразумение, което общината раздава точно преди изборите. То идва като допълнение на тези за сметопочистването и поддръжката на пътната мрежа в столицата, които бяха обявени през лятото и приключиха малко преди края на мандата на Фандъкова.

Кои са пътищата

Първият участък е за отсечка от републиканския път София - Самоков, която започва от село Кокаляне, минава през Панчарево и стига до София. Другият е по-дълъг - 24 км, които са част от Южната дъга на околовръстното. Става въпрос за пътя, който се отклонява след "Ботевградско шосе" към с. Кривина, минава през "Цариградско", "Самоковско" и "Симеоновско шосе", бул. "Черни връх" и "България" и излиза на бул. "Цар Борис III".

Във вторник при отварянето на офертите ще се разбере кои са кандидатите за изпълнители на обществената поръчка. В условията ѝ липсва критерий за качество и единственият остава предложената цена. Дейностите по почистване и зимна поддръжка включват доставка и монтаж на кофи за боклук, ръчно почистване на отпадъци, механизирано и ръчно метене на пътни платна, почистване и тесане на пораснала трева по тротоари и много други. Зимното поддържане се изразява в разпръскването на подходящи смеси, снегопочистване и ръчна обработка на тротоари и пешеходни зони, товарене и извозване на сняг.

Оценяването и класирането на офертите се извършва съгласно методика за оценка, според която 40 точки са за общата цена за еднократно изпълнение на дейностите и 60 - за изпълнение на специфични дейности. Минималният оборот на кандидатите за последните три години не трябва да е по-малък от 8.4 млн. лв.

Все още няма коментари
Нов коментар