Борисов се отказа да купува нов правителствен самолет

Средствата ще бъдат насочени към стадионите на пловдивските "Локомотив" и "Ботев", както и за училищни физкултурни салони

Фалконът на правителството напоследък дава дефекти
Фалконът на правителството напоследък дава дефекти
Фалконът на правителството напоследък дава дефекти    ©  Надежда Чипева
Фалконът на правителството напоследък дава дефекти    ©  Надежда Чипева
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Два месеца след като правителството гласува бюджет от 55 млн. лв за покупката на нов правителствен самолет, който да подмени сегашния "Фалкон", премиерът Бойко Борисов направи обратен завой. На днешното заседание на Министерския съвет той обяви, че самолет няма да се купува, а парите ще се използват за спорт.

Борисов обяви, че не желае да го упрекват в популизъм, и каза: "Чух всякакви идиоти да се изказват, че едва ли не той бил много готин, пък ние искаме да си купим по-хубав. Няма да купуваме, който иска, после да купи".

Идеята да се купува нов самолет се появи в средата на ноември, когато правителственият "Фалкон" кацна аварийно с премиера Борисов на борда след проблем с навигационната система. Авиационни експерти обаче обявиха, че няма нужда да се харчат излишно средства, тъй като във фалкона има още живот, а настоящото му състояние се дължи на лоша поддръжка и липса на хангар.

Сега от думите на Борисов стана ясно, че част от спестените пари, около 37 млн. лева, ще отидат за спортни съоръжения в Пловдив. Става дума за довършването на стадион "Христо Ботев", на който ще играе "Ботев", както и за изграждане на нова база в жк "Тракия" за нуждите на детско-юношеската школа "Локомотив". Средства ще има и за ремонт или изграждане на училищни физкултурни салони в различни градове.

Въпреки това Борисов не пропусна да изтъкне колко лошо е състоянието на самолета. "Завчера пак отказа автопилотът, когато е облитал над Бургас. Късмет - в светло време. Не могат да кажат защо. Сега пак ще платим маса пари, защото отива на ремонт в Женева. Но ако това е било в мъгла, нямаше да ги има пътниците и хората там", каза той.

5 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    olga_kokoshkina avatar :-|
    olga_kokoshkina
    • + 3

    Султанът решава еднолично за всичко в тази държава-бутафория....обаче докато вземе решение, свят да ти се завие!

    Нередност?
  • 2
    rka44622423 avatar :-|
    Бланш
    • + 1

    Сега кой е главен лъжечко на Републиката-хората трябва се замислят.

    Нередност?
  • 3
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • - 1
    • + 6

    За какво му е на Борисов самолет? За да се вози друг в него ли? Борисовата песен е на края на последния си припев.

    Скандалът БББ няма как да не му вземе главата. Защото, ако БГ публиката се прави на деликатна и е поливана от мелиоратори, че това кой кого си е работа на двамата под юргана, испанската прокуратура (с 63% одобрение в страната си, Гешев !!) свързва името му не в осеменителни действия, а с пране на пари.
    Българският министър-председател рзследван за пране на пари?!? Да беше габонският, чадският, а то лидерът на евросъюзна, натовска, бъдеща (да, да - плува ли корабче?) еврозонска България!

    Как ли се разкъсва заради принудително бездействие Гешефф!

    И в унисон с това не съм никак смутен, че единствено Капитал трае като комунист пред (оня) Гешев по темата Бойко + Борислава = БарЦелона.
    Пеевските парцали броели рубли и свенливо отвръщали поглед от бельото на ексмиската, Прокопиевите - просто ни виждат, ни чуват. Явно от Козяк още не са им дали командата: "Дръж, Мурджо!"

    Няма как.
    Все ще я дочакат.

    Нередност?
  • 4
    evpetra avatar :-@
    evpetra

    Стига с тези стадиони! Физкултурните салони на училищата се споменават само за отвеждане но вниманието.

    Нередност?
  • 5
    b.davidkov avatar :-?
    masay
    • + 2

    Вчера Баце иска самолет - колективно безотговорният орган му го гласува. Днес Баце вече не иска самолет - колективно безотговорният орган му го гласува.
    Кой луд дава на тия да ядат зелника?

    Нередност?
Нов коментар