🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Малките и средните фирми вече могат да кандидатстват за IT ваучери

Ще се финансират проекти до 5000 и до 20 000 лв. в различните категории

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

От днес до 16:30 часа на 30 септември малките и средните компании могат да кандидатстват за безвъзмездна финансова помощ, с която да реализират IT проекти на стойност между 5000 и 20 000 лв. без ДДС, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия (ИАНМСП).

Кандидатстването е чрез електронно генериран формуляр през Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България. В случая обаче няма да се дават пари, а ваучери, като за реализирането на проектите си компаниите ще могат да се възползват от услугите на близо 300 доставчици на ИКТ услуги.

Очаква се бюджетът от малко над 9 млн. лв. да стигне за 450 предприятия. Самите ваучери ще са два типа - за 5000 лв. без ДДС за изготвяне на уеб сайт или приложение и за 20 000 лв. за дигитален маркетинг, оптимизиране на процеси и/или осигуряване на киберсигурност. Средствата се отпускат по програма "Иновации и конкурентоспособност".

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    ypp avatar :-@
    Yani Petrov
    • + 2

    Това важи само за производственно насочени фирми, а не за всички фирми!

    Нередност?
  • 3
    kiro1234 avatar :-@
    Kiril Kirilov

    Като погледнах колко документ трябва да се попълни се омерзих. Не съм малка фирма само така за информация.

    Нередност?
Нов коментар