🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

"Капитал" среща бизнеса и правителството за 15-а поредна година

Във фокуса на конференцията на 11 октомври ще бъдат кризата с енергийните цени и възможностите на плана за възстановяване

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

За 15-а поредна година "Капитал" ще събере на едно място изпълнителните директори на водещите компании в България и ключови фигури от държавното управление. Основните теми, които ще се обсъждат на конференцията на 11 октомври, са кризата с енергийните цени и възможностите за стабилизация на икономиката чрез плана за възстановяване. В събитието ще участват президентът Румен Радев и служебният премиер Стефан Янев, както и министри от кабинета. Срещата започва в 17 часа и ще се излъчва на живо на сайтовете на "Капитал" и "Дневник", както и във Facebook (вижте събитието тук).

Събитието ще даде възможност на представителите на бизнеса да получат по-добра представа за държавната политика през следващата година и на тази база да планират своята стратегия. По време на дискусията те ще могат също да поставят проблемите, с които компаниите им се сблъскват в България и възможните решения. Сред ключовите въпроси, които чуждестранните камари поставят в момента, са високите цени на електроенергията и природния газ и забавеното финансиране по плана за възстановяване. Наред с това проблемни остават и теми като липсата на качествена работна ръка, върховенството на закона и здравеопазването.

Конференцията ще бъде открита от президента Румен Радев, като изказване се очаква да бъде направено и от премиера Стефан Янев. В събитието ще участват също министрите на енергетиката Андрей Живков и на икономиката Даниела Везиева. Сред гостите ще бъдат също представители на Европейската банка за инвестиции, посланици, както и представители на международните търговски камари.

Все още няма коментари
Нов коментар