Строител на капитализма: Ерик Юан

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Създателят и изпълнителен директор на компанията за видео разговори Zoom Video - Ерик Юан, имаше поне две причини да бъде доволен през тази седмица. Създадената от него платформа отчете 355% повишение на приходите до 663.5 млн. долара за второто тримесечие на годината, което е повече от цялата 2019 г., както и 700% повишение на активните потребители. Растеж, движен от затварянето на икономиките и изнасянето на офисите вкъщи по време на пандемията от COVID-19.

Пазарите харесаха това и само за ден (във вторник) акциите на Zoom поскъпнаха с над 40%, което направи Юан с 6.6 млрд. долара по-богат - делът му в компанията се оценява на 23 млрд. долара. Zoom се нареди до другите ракети на Уолстрийт тези дни - Tesla и Apple, чиито акции също се повишиха значително, което пък направи Илон Мъск зa кратко третия по богатство в света. Борсовата еуфория обаче повдига все повече въпроси и притеснения за балонизиране на цените на акции. Още повече след катo Apple вече струва над 2 трилиона долара.

Все още няма коментари
Нов коментар