🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Проф. д-р Костадин Ангелов

   ©  Георги Кожухаров
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Проф. д-р Костадин Ангелов може и да е известен болничен мениджър и здравен експерт, както и автор на крилатата фраза за недостига на чувалите за трупове на болни с COVID, но е поредният министър, когото премиерът принуждава да се отрича от познанията си и от вече взетите си решения.

Цяла пролет например предшественикът му Кирил Ананиев първо пишеше заповеди, а после ги отменяше. Така и първата по-сериозна мярка, предложена от Ангелов за предпазване от коронавируса, издържа не повече от 24 часа. Преди Ангелов дори да е написал заповедта си за задължително носене на маски на открито, Бойко Борисов обясни публично какви изключения трябва да съдържа тази заповед.

От предписанието на Борисов произтича това, че маските ще бъдат по-скоро пожелателни, а не задължителни. Вместо обаче да се изправи пред премиера, да каже, че болниците са пълни и че трябва да се затворят училищата, баровете, чалготеките и стадионите, за да се ограничи заразата, проф. Ангелов явно ще пише позволения да няма прегради.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар