Строител на капитализма: Васил Божков

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Неочаквано високата подкрепа за партията "Българско национално обединение" (БНО), представляваща интересите на бизнесмена изгнаник в Дубай Васил Божков, е една от безспорните изненади на проведените парламентарни избори. Над 94 хил. души са дали подкрепата си за хазартния бос беглец, което означава около 2.95% от вота на всички участвали гласоподаватели.

По-важното нещо в случая обаче е, че въпреки предварителните резерви спрямо личността на Божков и методите, които използва, най-вероятно вотът за него до голяма степен ще се окаже автентичен, а не платен. Подкрепата за формацията като количество гласове е концентрирана в София и секциите в чужбина (където вотът едва ли може да бъде купен), следвани от регионите Варна, Бургас и Пазарджик, където се намира родното място на бизнесмена - Велинград.

Според социолози най-вероятно става дума за протестно гласуване на млади хора, които разсъждават, че Борисов би могъл да бъде победен само от подобен на него антагонист.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    triglav avatar :-P
    Evgeni Georgiev
    • - 1

    Факт, Бойко и компания може да ги свали само друг като тях - Божков.
    Слави е патерица на Мултигруп> СИК и ТИМ = Герб.

    Нередност?
Нов коментар