🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Пламен Моллов

Пламен Моллов    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Най-търсеният човек в началото на изминаващата седмица стана бившият депутат от НДСВ и бивш шеф на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) Пламен Моллов по време на кабинета "Орешарски".

На скандален запис, изтекъл в няколко сайта, на шефа на БАБХ Христо Даскалов беше предложен подкуп от лице, което се предполага че е Пламен Моллов. Финансовата оферта към Даскалов, наречена "една документация", която може да е регулярна, е заради опитите на държавата да си върне контрола на турската граница при пункта Капитан Андреево.

В сайта Frognews бързо след изтичането на записа беше публикувано дълго съобщение до медиите от Пламен Моллов, в което се казваше, че той не е водил разговори за подкуп и ще съди всеки, който го набеди.

Няколко дни по-късно обаче Моллов изчезна от полезрението, като дори не се яви на заседанието на парламентарната антикорупционна комисия, където трябваше да бъде изслушан. Обяснението беше, че и двата му телефона дават заето и той бил в редовен годишен отпуск до края на юни.

Записът все пак коства на Моллов поне към момента възможността да стане част от партията "Български възход" на Стефан Янев, като допреди "документацията" той беше в инициативния й комитет.

"Г-н Моллов при тези разкрития няма да бъде част от учредителите. Когато се направят необходимите разследвания и той съответно си изчисти името - дай боже - тогава можем да мислим за някакво съвместно бъдеще. Но в момента не", посочи бившият военен министър и служебен премиер Стефан Янев.

Все още няма коментари
Нов коментар