Строител на капитализма: Иван Иванов

   ©  Цветелина Белутова
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Бившият депутат от Реформаторския блок Иван Иванов бе избран за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране в далечната вече 2015 г. Мандатът му официално изтече през април 2020 г. и още тогава той обяви, че няма да се кандидатира за нов, а иска да се оттегли. Съдбата... и политиците обаче решиха друго. Процедурата за нов председател на регулатора преди две години се провали заради опита на ДПС да прокара свой човек, точно когато започнаха протестите срещу правителството на Бойко Борисов и скандала около морските сараи на Ахмед Доган беше в разгара си. Заради това Иванов, който дори беше опразнил кабинета си от личните си вещи, остана начело на КЕВР още почти две години - до февруари 2022-а.

Една от първите ключови кадрови промени, които направи правителството на Кирил Петков, бе именно в енергийния регулатор. С бърза и спорна процедура Иван Иванов най-накрая беше сменен. Но само за да се завърне 6 месеца по-късно. И както изглежда, ще остане там още поне толкова, а защо не и повече.

През годините 77-годишният вече Иванов не се замеси в големи политически скандали и се ползва с доверие в енергийните среди. Новият му мандат обаче започва в условия, които силно се различават от предишните, в които заемаше поста.

Все още няма коментари
Нов коментар