🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Гари Генслър

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Ръководената от Гари Генслър Комисия по ценни книжа и фондови борси на САЩ (SEC) заведе тази седмица дела срещу двете най-големи борси за търговия с криптовалути - BInance и Coinbase. В иска срещу първата има 13 обвинения, сред които, че е търгувала с нерегистрирани ценни книжа, прикривала е собствеността си, излагала е на риск търговците, както и че е участвала в инвестиционни схеми. Според SEC Coinbase е работила едновременно като нерегистриран брокер и борса, като се твърди, че е привличала клиенти, обработвала е поръчки, допускала е оферти и е действала като посредник едновременно. Coinbase е публична компания и акциите й загубиха 15%, ударен беше и пазарът на криптовалути.

Действията на финансовия регулатор са важни, тъй като може да очертаят бъдещето на криптовалутите и търговията им в САЩ. Те са и знак какво може да се случи и с други платформи, които оперират там.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар