Училище "Дени Дидро" отваря врати за първите си ученици

Приемът за новата учебна година вече започна

Училище "Дени Дидро" отваря врати за първите си ученици
Училище "Дени Дидро" отваря врати за първите си ученици
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Разположено в подножието на Люлин планина, само на няколко километра от София, в екологично чист район на град Банкя, училище "Дени Дидро" предлага съвременна среда и условия за развитие на устойчиво мислещи, отговорни и уверени личности от най-ранна детска възраст. Мястото е специално избрано, за да могат децата да растат на чист въздух, да прекарват време в учене на открито и изследване на естествената среда.

В продължение на това да бъде социално отговорна институция, която подкрепя различни проекти в областта на културата, образованието и хуманитарната дейност, "ПроКредит" реализира идеята за създаването и изграждането на това училище. Инициативата изцяло отразява стремежа за качествено образование, в дух на толерантност и любопитство, рационална мисъл и научен метод, солидарност и приветливост, ценности и принципи.

Мисията на училището е да се утвърди нов модел на образование, който се фокусира върху индивидуалността на детето и цялостно му развитие като личност, напътствано и подкрепяно от учители-ментори. Децата имат свободата да се обогатяват с нови знания и умения, да откриват и развиват своите интереси и таланти. Те работят заедно, в среда на доверие и сътрудничество, като така осъзнават, че успехите се дължат както на собствения принос, така и на добрата екипна работа.

Тематичният подход на учене обединява различните области на познанието и предоставя възможност на учениците да влязат в дълбочина, да откриват връзките между отделните елементи в науките и тяхното приложение във всекидневието, вместо да наизустяват и възпроизвеждат суха теория.

Сградата на училище "Дени Дидро" е изцяло съобразена със съвременните изисквания за енергийна ефективност, издържана в естествен архитектурен стил - дърво, камък и стъкло, с просторни, светли и специално оборудвани стаи.

Училището разполага с модерно оборудвана кухня, в която се приготвя разнообразна и здравословна храна. За активни спортни занимания децата имат на разположение два физкултурни салона, два басейна, две външни игрища и писта за бягане. Училищният амфитеатър е пространство за събития и артистични изяви. Двете библиотеки, освен възможност за предоставяне на богат избор от книги, се превръщат и в пространство за учене и провеждане на часовете по литература. Децата прекарват свободно време на открито в специално създадени зони за активни игри или вътрешни кътове, оборудвани с мека мебел.

С реализирането на тази инициатива "ПроКредит" вярва, че създава една различна културна среда, в която поощрява децата да търсят и откриват отговори и решения, да бъдат уверени в собствените си умения, да приемат предизвикателствата и да виждат възможностите в новото.

Училище "Дени Дидро" е вписано в регистъра на МОН и записването за учебната 2021/2022 година на деца в подготвителна група и първи клас е активно.

За допълнителна информация може да се посетите официалната страница на училището:

www.denisdiderot.bg

телефон за връзка: +359 2 8135 808

email:[email protected]