По пътя на успеха със St. George International School

... или как да сбъднеш мечтата си да бъдеш приет в Stanford University

Лео Бъкли (в средата) - директор на St. George International School, и учениците Йебин Ву и Максим Иванов
Лео Бъкли (в средата) - директор на St. George International School, и учениците Йебин Ву и Максим Иванов
Лео Бъкли (в средата) - директор на St. George International School, и учениците Йебин Ву и Максим Иванов
Лео Бъкли (в средата) - директор на St. George International School, и учениците Йебин Ву и Максим Иванов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

В St. George International School and Preschool от първостепенно значение е да осигурим емоционална, социална и личностна подкрепа за всеки възпитаник, което да бъде основа за балансирано развитие и израстване.

Лео Бъкли, директор на St. George International School, споделя колко важни са доброто образование и мотивацията на учениците: "Гордеем се с крайните резултати на учениците и ги подкрепяме в техните мечти и цели. Имаме споделена история с деца, които учат при нас повече от 13 години, но с радост приемаме и ученици, които са сравнително нови и продължават обучението си при нас през последните 2 години, преди да завършат. Ние сме училище, което предоставя висококачествено образование, насочено към големи постижения и пълноценен живот след завършване. Отдадените ни преподаватели и екипът ни от специалисти по кариерно ориентиране вървят ръка за ръка с учениците и заедно планират бъдещата им реализация. Този образователен цикъл осигурява необходимите подготовка и увереност за успешно кандидатстване и приемане в най-добрите университети по света. Нашите ученици са нашето най-голямо постижение, а техните резултати са показателни сами за себе си!

Запознайте се с Макс и Йебин, които успяха едновременно да постигнат академични успехи и да сбъднат мечти."

"Още от малък изключително много ми хареса атмосферата в училище. Винаги съм усещал, че учителите и хората около мен са там, за да ни помагат. Никога не съм се притеснявал да помоля за помощ." Максим Иванов е ученик в St. George International School вече 13 години и за него е важно мястото, в което израстваш, и подкрепата във всеки етап от образованието. Изборът да остане в "Свети Георги" след седми клас е бил лесен заради възможността да придобие квалификации IGCSE и A Level и да продължи обучението си в елитен международен университет. Той вярва, че всеки ученик, който има цел, която иска да постигне, ще получи подкрепата на училището. "Когато дойде време за GCE A Level изпитите, смятах, че са трудни, и ме беше страх, но училището създаде система, в която можеш да имаш време с всеки учител. Това ми даде кураж да се чувствам уверен и смятам, че е привилегия да получаваш индивидуално внимание през този труден период." Един от най-паметните моменти за Макс е посрещането в училище след връщането му от експедицията Neverest Ocean Row: "Винаги знаех, че екипът на моето училище ме е подкрепял, но не подозирах всъщност колко много ме обича. За мен St. George International School е една уникална общност."

През последните две години част от училището е и Йебин Ву, ученичка в 12 клас. Тя споделя, че оценява всички дадени възможности и късмета, който е имала, да продължи образованието си тук. "Когато започнах обучението, си мислех, че то ще е изцяло съсредоточено върху академичното развитие. Ние сме много сплотен клас, който винаги се подкрепя, и получаваме пълно съдействие от преподавателите. Учителите ни подготвят да бъдем независими и да се чувстваме готови, когато стартираме образованието си в университет. Не съм виждала друго училище, което толкова да насърчава учениците да бъдат по-самостоятелни и организирани, както и да им вдъхва кураж във всяко начинание. GCE A Level обучението е важно за бъдещoто развитие и съм благодарна, че всеки учител успява да го представи по интересен, разбираем начин и напълно да ни ангажира със съдържанието. Първоначалното ми желание беше да продължа със стоматология, но сега избрах друг път - икономика. Не беше обикновен формален разговор с преподавателите, а ежедневно насърчаване за това да открия какво всъщност искам да правя и какво обичам. Благодарение на насоките на учителите и вниманието им открих сферата, в която наистина искам да се развивам."

Двамата, така както и техните съученици, са приети в едни от най-престижните университети (Stanford, Imperial College, UCL, Hong Kong University, Amsterdam University, Durham University, University of St. Andrews etc.) и нямат търпение да покажат наученото пред света. За тях St. George International School винаги ще остане място, към което ще се връщат, незабравим период от живота им и най-вече, както те сами го наричат - дом.