🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Водещи работодатели очакват 4000 квалифицирани кадри на Career Show 2021

Левон Хампарцумян, Мария Цънцарова и Силвена Роу споделят тайните на успеха

Водещи работодатели очакват 4000 квалифицирани кадри на Career Show 2021
Водещи работодатели очакват 4000 квалифицирани кадри на Career Show 2021
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Водещото кариерно изложение за квалифицирани кадри в България - Career Show 2021 - ще се проведе на 29 септември в Sofia Event Center (мол "Парадайс") и на 30 септември в онлайн формат. Очаква се в Career Show 2021 да се включат над 100 работодатели и повече от 4000 квалифицирани кандидати.

За поредна година Career Show ще събере хиляди квалифицирани кадри, за да представи пред тях нови хоризонти за развитие. На събитието ще присъстват компании - лидери в сферата на IT, финанси, аутсорсинг, търговия и логистика, телекомуникации, медицинската индустрия и др. Малка част от компаниите, които ще очакват своите нови служители на Career Show 2021, са VMware, Codix, Alorica, Phoenix Media, Amadeus, Next Solutions, Nexo, Nielsen, Райфайзенбанк, Philip Morris, Kaufland, ProCredit Bank, А1, "Уча.се", Ingram Micro, Telenor, LIDL.

"Career Show е място за среща с квалифицирани кадри, които са осъзнали важността на непрекъснатото развитие и движение напред. Бизнесът се развива динамично, а с това и нуждата от професионалисти, които са в крак с тенденциите и актуалността на пазара. Екипът ни е посветен на създаването на събитие, което да носи максимална ефективност както за компаниите, които търсят нови служители, employer branding и среща с предварително селектирани кадри, така и за кандидати, които търсят нови възможности за развитие и инвестират в себе си. Това прави Career Show водеща платформа за връзка между бизнеса и квалифицираните кадри в България", споделя Симона Харизанова, съосновател на Career Show.

Възможности и перспектива за всеки

Career Show е мястото, на което хиляди професионалисти откриват нови възможности и перспектива за себе си. Career Show 2021 ще посрещне квалифицирани таланти с различни умения, компетенции и опит. Сред участниците в събитието са ИТ професионалисти, специалисти по маркетинг, финанси, продажби, мениджъри на екипи, хора, заети в сферата на аутсорсинг и човешки ресурси, уеб и графични дизайнери, инженери, медици и много други квалифицирани таланти с опит в разнообразни сектори. Всички регистрирани участници са преселектирани и одобрени на база критерии като опит, висше образование и владеене на чужди езици. По този начин събитието свързва работодатели и кандидати по възможно най-ефективния начин.

Не просто кариерно изложение, а място за развитие

Career Show 2021 предоставя много повече от нови възможности за работа - то е място за професионално и личностно развитие.

Част от събитието е професионална програма с лекции, дискусии и уъркшопове на различни теми. Добавена стойност на събитието, представена от специални гости, признати професионалисти, представители на международни компании и успешни личности от различни сфери.

Програмата на събитието е разделена на 2 тематични сцени. Сцената LIFE/GROW е посветена на кариерното развитие, усъвършенстване на уменията и добрия баланс между работата и личния живот. На сцената ще бъдат специалните гости на Career Show Левон Хампарцумян, Миролюба Бенатова, Мария Цънцарова, шеф Силвена Роу, Крис Захариев, телевизионната водеща Десислава Стоянова и др.

TECH/EXPLORE е втората сцена на събитието. Мястото, където участниците ще научат последните тенденции в света на високите технологии. Ще могат да се запознаят с индустрии, иновации и научни сфери, за динамичното развитие, за които може би не са подозирали. Ще се разискват уменията, които трябва да имат младите софтуерни инженери, тенденциите във финтех индустрията, развитието на т.нар. вътрешно предприемачество, възможностите, които WordPress разкрива пред бизнеса, генетичната и биомедицинска революция в съвременната биологична наука и други интересни теми за дигиталното бъдеще на света.

Онлайн събитие от ново поколение

В последната година понятията "офис" и "работно място" излязоха отвъд физическите граници. Процесът по подбор на персонал неминуемо следва тази тенденция. Все повече компании разбраха, че продуктивността не се ограничава между стените на офисите, и предлагат опции за напълно дистанционна работа, когато дейността на компанията позволява това. Това създаде особена гъвкавост на процеса по подбор и обучение на нови кадри. Служителите имат възможност да работят от различни градове, понякога и от различни държави.

Career Show 2021 снема пространствените граници и дава възможност за участие от всяка точка на света. Иновативната и модерна платформа за видеосрещи, в която се провеждат онлайн събитията на Career Show, позволява на работодателите и кандидатите да организират лични видеосрещи с помощта на специална мачмейкинг технология. Подробни филтри помагат освен до всички регистрирани участници компаниите да достигат и до точни профили на професионалисти, които търсят. По този начин всяка компания може да стигне до най-точните за себе си кандидати, търсейки конкретна сфера на професионален опит, ниво на трудов опит, образование, умения, локация и други детайли в профила на кандидатите, които участват във виртуалното събитие. Това прави процеса по подбор на персонал максимално ефективен.

Компаниите могат да разберат повече за възможностите за лична среща с кандидати, както и специалните условия за позициониране и employer branding тук https://careershow.bg/employers/

Всички кандидати могат да се включат напълно безплатно, но след задължителната регистрация от тук - https://careershow.bg/register/