🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Бареков ➡️ "Пиц" ➡️ "Блик" ➡️ "Труд": Слузестият път на лъжата

Как невярната информация, че Кирил Петков е бил в редакцията на "Капитал", премина през медиите на ГЕРБ и ДПС

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Един статус на Николай Бареков във facebook вчера показа как продължава да работи машината за лъжи, която обслужваше ГЕРБ и ДПС през последните години. В началото на седмицата Върховният касационен съд осъди на последна инстанция бившия телевизионен говорител по дело за клевета, заведено от съиздателя на "Капитал" Иво Прокопиев.

Дали това е активирало Бареков е трудно да се каже, но в четвъртък той написа във facebook: "В 9 часа и 15 минути Кирил Петков се изсули от офисите на "Икономедия" (...) С кавалкада гардове и охранители от НСО Петков пристига час и половина по-рано в офиса на Прокопиев на централната столична уличка "Иван Вазов" номер 20."

Не че би имало проблем Кирил Петков да идва в редакцията на "Капитал" - през годините той се е срещал с журналисти от медиата по различни поводи, но в случая това просто не е вярно. Ако той въобще е видян в този час по улицата, обяснението е съвсем прозаично. Премиерът живее на близката улица и кортежът на НСО често се случва да го чака в пряката, на която се намира редакцията на "Капитал".

Това се знае много добре от всички замесени в сюжета, включително от първия публикувал статуса на Бареков - "Пик". Кафявият сайт се притежава от Недялко Недялко, който стопанисва книжарница в кооперацията на премиера. Това не попречи лъжата за Кирил Петков да бъде публикувана абсолютно директно.

Последва публикация в "Блиц" - сайтът, за който в определени моменти имаше данни, че се контролира от бизнесмена Кирил Домусчиев, а сега със сигурност обслужва директно интересите на ДПС.

За да бъде цикълът пълен (засега), завършва с публикация с формално притежавания от Петьо Блъсков "Труд", през чието право информационно черво статусът също премина без никаква проверка.

В лавината от публични фалшификати тази специално е със сравнително малко значение, но ако не друго, поне е показателна за някои от зъбните колела на машината за лъжи.

3 коментара
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    scuby avatar :-(
    scuby
    • - 17
    • + 3

    А тук всеки ден внушения, клевети, адвокатстване на Киро и останалата самодейна трупа сложена да ви обслужва. Дали ще са медиите на олигарха Пеевски или медиите на олигарха Прокопиев това НЕ са медии. Това са бухалки. Наблюдавам медиите от повече от 20 години и вашите медии понякога стигат нивото на най-долните и кафяви медии от целия преход.
    Преди години гледах интервю на г-н Прокопиев по Бтв и той каза перифразирам следното - "Ние с г-н Пеевски нямаме допирни точки, дори не се познаваме, но имаме различия как се прави бизнес в България. Той иска да използва държавната власт и държавните ресурси да си развива бизнеса". И тогава си казах ето такова мислене и действия ще подкрепям. Сега след години виждам, че това са думи неистини, лицемерни, това е било демагогия и чиста лъжа. Или може би тогава г-н Прокопиев не е бил толкова алчен и овълчен колкото сега. В момента забавихте плана за възстановяване с повече от година и лишихте българския бизнес от свежи пари, за да може тези подставени измамници от Промяната да вкарат 10% от него за завод за батерии, за да може г-н Прокипиев да продава енергия 24 часа в денонощието от ВЕИ-тата си. По едно време края на миналата година депутатите ви оставиха да взимате дотации на дотациите от десетки милиони всеки месец за тези ВЕИ-та. КЕВР спря това и на другия ден започнахте атаката с медиите си срещо Иван Иванов и го сменихте не, че той не искаше да се маха вече от този пост. Да не говорим за кадруването ви в съдебната система от години. Приватизацията по неясни правила по времето на Костов се забрава. Съдействието ви да се продаде през борсата 33% държавен дял от ЕВН на самите ЕВН когато цените бяха най-ниски. Схемите в енергетиката и обслужването на чужди посолства и чужди сили са позор. Че вие помогнахте 2009-та години Борисов да вземе 40% на избори и си сложихте Трайков, Дянков, Плевенлиев и за капак Бъчварова за началник на кабинета и по късно тъпотията министър на МВР. И после не сте използвали валстта за бизнеса си и видите ли имало много корупция в България.

    Единственият медиен олигарх в момента останал у нас, който дирижира част от процесите у нас с помоща на задокеански господари, това е точно собсвеника на този сайт!!!

    Нередност?
  • 2
    cinik avatar :-|
    cinik
    • - 3
    • + 9

    Бареков - ПИК - Блиц- Труд - ГЕРБ - ДПС

    Нередност?
  • 3
    antipa avatar :-|
    D-r D
    • - 4
    • + 1

    Застрахователно преекспониране. За всеки случай.
    Това е логичното обяснение на толкова усукани обяснения (извинете за тафтологията) за нещо, което (твърдят) не се е състояло.

    Преди година-две и баце тайно посещаваше в хотел Берлин Пеевски. А сега нито баце е премиер, нито Пеевски - олигарх.
    Може би в това е притеснението, защото Киро е пътник. А по логиката на горния пример ...

    Нередност?
Нов коментар