🗞 Новият брой на Капитал е онлайн >>

Строител на капитализма: Деница Златева

Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Бившият евродепутат и зам.-председател на БСП Деница Златева оглави тази седмица "Булгаргаз". Златева е без опит в сложната енергийната сфера, макар че в края на третото управление на Борисов беше назначена като началник на управление "Административно" в държавния газов доставчик до януари т.г. Освободеното тогава ръководство на "Булгаргаз" от правителството на Кирил Петков предизвика остра реакция на президента.

Деница Златева поема поста в ключов момент - когато България няма гарантирани количества внос на природен газ за идващите месеци извън азерския.

Зад назначаването й вероятно стои и политическата й кариера в БСП, както и фактът, че е част от вътрешната опозиция на Корнелия Нинова, чиито представители се ползват с подкрепата на Радев. Миналата година след третите парламентарни избори през ноември тя беше сред членовете на Националния съвет на партията, които поискаха оставката на Нинова.

В първото служебно правителство на Радев през 2017 г. беше вицепремиер и отговаряше за подготовката на българското председателство на Съвета на ЕС.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
  • 1
    anned avatar :-|
    Angel Nedev
    • + 1

    "Бравос" на дамата! Прекрасен пример, как социалист може да провежда капиталистически реформи! Може и да няма съответните познания и опит конкретно в газовите дейности, важното е да е верен човек на когото трябва!!

    Нередност?
Нов коментар