Медийна сергия | #Кой предложи Калин Стоянов

Вътрешният министър влезе в спор с Кирил Петков и отказа да подаде оставка, ГЕРБ и ДПС застанаха зад него

Парламентарната група на ПП-ДБ и лично премиерът Денков поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие в центъра на София
Парламентарната група на ПП-ДБ и лично премиерът Денков поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие в центъра на София
Парламентарната група на ПП-ДБ и лично премиерът Денков поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие в центъра на София    ©  Велко Ангелов
Парламентарната група на ПП-ДБ и лично премиерът Денков поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилие в центъра на София    ©  Велко Ангелов
Бюлетин: Вечерни новини Вечерни новини

Всяка делнична вечер получавате трите най-четени статии от деня, заедно с още три, препоръчани от редакторите на "Капитал"

Език мой, враг мой. В тази ситуация изпадна вътрешният министър Калин Стоянов, след като парламентарната група на ПП-ДБ и лично премиерът Денков поискаха оставката му заради полицейското насилие в центъра на София по време на протестите срещу управлението на БФС и Борислав Михайлов миналата седмица. Във вторник съпредседателят на ПП Кирил Петков гостува в предаването "Здравей, България" по Нова тв. Той опроверга обвинениятa, че е кадрувал в МВР и обясни, че е имал само две срещи с Калин Стоянов - преди да бъде назначен и в средата на август, когато от ПП ненадейно разбрали, че техният министър е сменил 16 директори на РДВР-та в страната.

"Калин Стоянов беше подаден като експерт от ГЕРБ. Ние отидохме да говорим с него, аз лично го интервюирах. Тогава ми каза, че съм първият човек, който говори с него. Знаехме, че беше разследвал чувалите с магистралите (става въпрос за разследването за авансово плащане за строителството на "Хемус" по времето на първото правителство на ПП - бел. ред.) и беше заемал позиции, които приемахме като наши", обясни Петков.

Това предизвика включването на вътрешния министър в ефир, който обясни, че Петков е ходил няколко пъти в министерството да се среща с него, но не уточни точно колко, и че той го е приел това като кадруване, въпреки че не отговори на въпроса дали политикът е искал да назначи свои хора там. След това Стоянов затвори линията по средата на въпрос на Виктор Николаев. Последва опит от предаването да го включат отново, но не успяха да се свържат. След иронична вметка на журналиста, че така е много удобно някой министър да се включва, но не иска да отговоря на въпроси, Калин Стоянов сам се обади в телевизията с оправданието "Нещо прекъсна връзката". И от повторното му "интервю" обаче последваха объркани обяснения.

Петков попита Стоянов след техния последен разговор дали е имал такива с Бойко Борисов и председателя на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски. "Разговор с двамата съм имал в пленарната зала и извън нея", след което уточни, че визира кулоарите на Народното събрание.

Но не отговори дали е имал телефонни разговори с тях.

Стана ясно и едно друго обвинение към Кирил Петков от Борисов - че като премиер е назначил бодигарда си за зам.-министър на МВР. По думите на Петков въпросният човек го е охранявал като шеф на екипа само седем месеца, когато е бил премиер, но преди това шест години е охранявал Бойко Борисов.

1 коментар
  • Най-харесваните
  • Най-новите
  • Най-старите
Нов коментар